BOZÜYÜK ŞEHİDİNİ UĞURLADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suriye’de, Zeytindalı Harekat Bölgesi’nde Azez’e yakın Tel Rıfat’taki Türk Silahlı Kuvvetleri üssüne Terör örgütü mensuplarınca düzenlenen havan saldırısında Şehit olan Piyade Uzman Çavuş Abdülhamit Bilgen (30), Bozüyük’te düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Bozüyük Osmanlı Camii’nde düzenlenen törene 10 binler katılırken, Şehit Annesi Nezahat Bilgen’nin söyledikleri alanda bulunan herkesi ağlattı. Düzenlenen havan saldırısında yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Abdülhamit Bilgen, dün akşam Gaziantep’ten uçakla Eskişehir’e getirildi. Ardından karayolu ile Bozüyük Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Sabah saatlerinde ailesinin yaşadığı 4 Eylül Mahallesi’ndeki evine getirilen şehit Abdülhamit Bilgen için dualar okundu. Eskişehir İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda sözleşmeli er olan kardeşi Ömer Bilgen, şehit ağabeyinin tabutu yanından bir an olsun ayrılmadı.

Evde yapılan duaların ardından şehit Piyade Uzman Çavuş Abdülhamit Bilgen’in Türk bayrağına sarılı cenazesi Bozüyük Osmanlı Camii’ne getirildi. Şehit oğlunun tabutu başındaki fotoğrafını öperek bağrına basan anne Nezahat Bilgen, “Bak benim oğlum gülüyor. Benim oğlum çok güçlüydü” diye gözyaşı döktü. Baba Mustafa Bilgen, şehidin kardeşleri Ömer, Müjde ve Abdulkadir de gözyaşlarını tutamadı.

Osmanlı Camii’nde öğle namazının ardından şehit Piyade Uzman Çavuş Abdülhamit Bilgen için cenaze namazı kılındı. Namaza Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Bilecik Milletvekilleri Yaşar Tüzün ve Selim Yağcı, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden çeşitli rütbelerdeki komutanlar, diğer ilçe kaymakam ve belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve binlerce Bozüyüklü katıldı. Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Şehidin naaşı sloganlar eşliğinde Bozüyük İlçe Mezarlığı’na götürülerek Şehitlikte toprağa verildi. Şehidin toprağa verilmesinin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Şehit Babası Mustafa Bilgen’e Türk bayrağı verdi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Abdülhamit Bilgen’in 2015 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne katıldığı ve Suriye’deki operasyonlara da katıldığı belirtilirken 1 ay önce görevli olduğu Tekirdağ’dan Azez’e yakın Tel Rıfat’taki Türk Silahlı Kuvvetleri üssüne gittiği ve Bilgen’in keskin nişancı olarak görev yaptığı ifade edildi.

BOZÜYÜK ŞEHİDİNİ UĞURLADI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 13 Ekim 2019, 19:22

    Mekanın Cennet olsun kardeşim bizler evimizde rahat ediyorsak sizler sayesinde RABBİM DEVLETİMİZİ MİLLETİMİZİ VATINIMIZI BAYRAĞIMIZI ASKERİMİZİ KÖTÜLERİN ŞERRİNDEN SEN KORU ALLAHIM MÜSLÜMAN MİLLET VE DEVLETLER BİRLİK OLDUKTAN SONRA HİÇBİR KUVVET BİZLERİ YIKAMAZ

    Cevapla
Bizi Takip Edin