DİRİLİŞ BAŞKANLARI BİLECİK’TE TEŞKİLATLANIYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülke genelinde yaklaşık 24 ülke 63 il ve birçok ilçede  teşkilatlanan ve yaklaşık 850 bin üye sayısına ulaşan Diriliş Başkanları Derneği, Bilecik’te teşkilatlanma çalışmalarını sürdürüyor.

 

dirilisic

 

Osmanlı kültürünü, geleneğini ve hoşgörüsünü gelecek nesillere aktarmak ve gençlere bu anlayışla eğitimler vermek amacıyla kurulan Diriliş Başkanları Derneği, Bilecik’te teşkilatlanıyor.

 

AÇILIŞ YAKINDA
Birleşmiş Milletler Tahkim Kurulu Hakimi olan Hasan Türksel’in genel başkanlığında 12 ay gibi kısa bir sürede kurulan Diriliş Başkanları Derneği’nin Bilecik İl Başkanı Bilal Salık, çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü ve açılışın kısa süre içerisinde yapılacağını söyledi.

dsc_1067

Diriliş Başkanları Derneği’nin Türkiye genelinde hiçbir siyasi parti ile ilgi ve alakasının olmadığını söyleyen ve derneğin kuruluş amacıyla ilgili bilgiler aktaran Bilecik İl Başkanı Bilal Salık, “Hasbunallah diyerek Allah bize yeter” vatan için, millet için, kanımızın son damlasına kadar davamızın arkasındayız diyerek başladığı sözleride şu ifadeleri kullandı:

 

“ARAMIZDA İKİ YÜZLÜ İNSANLARA YER YOKTUR..”

Öncelikle kendimize yeni isim veya ekol açmak için bir enerjimizin olmadığımızı belirtmek isteriz.! Yüzyıllar boyunca dünyanın değişik bölgelerine adalet refah ve huzur ile hükmeden bir ecdad’ın torunu olmak onların varlığı ile övünmek bizler için yeterince  onur arz etmektedir.! Bizler atalarımızın bıraktığı sancağı devralarak misyonumuzu zaten belirlemiş ve bu isim ile uyuyan bir milleti uyandırmayı unutulan örf ve töre’mizi anımsatmayı kendimize misyon  edinmiş bir sivil toplum kuruluşuyuz!  Ağustos 2016 tarihinden bugüne geldiğimde bu vatan için, bu dava için kefenim ile yola çıktım. Diriliş Başkanları, Türkiye genelinde STK’ların içerisinde başkanlık sistemini destekleyen ilk STK’dır. Değil bir kişi, 1 milyon kişide olsak aramızda iki yüzlü insanlara yer yoktur.

dsc_1034

 

“ÜLKEMİZ ATEŞ ÇEMBERİNDEYKEN”

Vatan ve Ümmetin dertleriyle dertlenen,Vatan ve Ümmeti Muhammed in faydası için fikirler ve projeler üreten bir STK’yız. Ülkemiz ateş çemberindeyken Ülke menfaatlerini kendi menfaatlerine tercih eden bir gönüllüler topluluğuyuz. Bu perspektifte Türkiye dünya düzeyinde jeopolitik bir öneme sahipken devletimizin stratejik konum arz etmesi ümmetin bu zor ve sancılı dönemi aşmasını kolaylaştıran en büyük faktör olduğuna inanıyoruz. Yakin tarih’le mukayese ettiğimiz zaman, artik karşimizda uyutulmuş, sömürülmüş bir Türkiye yerine izzet ehlinin sancak tuttuğu diri ve yeni bir Türkiye’ye, koca bir milletin dirilişine tanık olmaktayız.

 

“BU KUBBE ALTINDAKİ VATAN EVLATLARINA IŞIK TUTMAK İÇİN..”

Din, dil, renk, mezhep, siyasi görüş ayırmaksızın birleştirici, ötekileştirmeden ümmet bilinci ve ülke esaslarına dayanan bir kurum olmayı hedef görerek ve göstererek, koruyarak çalışmalarımızı bu yönde meşrulaştıracak, halkın refah ve huzuru için ülke ve millet çıkarlarını ön planda tutarak gerek ulusal, gerek yerel olmak kaydıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu kubbe altındaki tüm vatan evlatlarına ışık tutmak, ayrıca unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizi, değerlerimizi, bizden sonrakilere bırakarak olan vefa borcumuzu ödemek yegane amacımızdır.

 

“ÜLKE MENFAAT VE ÇIKARLARI DOĞRULTUSUNDA..”

Diriliş başkanları hiçbir siyasi parti ve eksenine dahil değildir ve olmayacaktır. Lakin! ülke menfaat ve çıkarları doğrultusunda gerek ferdi, gerek parti her kim ve kimler olursa desteklerimizi onlarla paylaşacağımızı ilan ediyoruz. Oluşumumuzda kişiye özel tasuub yoktur! Hepimiz yaratılmıştır. Birer beşer baki olan yalnız Allah’tır. Herkim ki ona itaat eder, ümmet ve ülke çıkarı için çalışırsa biz onun sancağı altında hizmet etmeye hazırız. “Biz faniler diyoruz ki; Allah bize yeter..”,

dsc_1031

Konuşmasının devamında Diriliş Başkanları Derneği’nin amaçlarını sıralayak Salık, şu ifadelere yer verdi:

Bir milletin ve ümmetin fikri anlamda, tekrar dirilmesi içim yola çıkmış sivil toplum kuruluşudur.

Günümüz şartlarına uygun milli örf, adet ve törelerimizi ihya etmek için yola çıkmış bir STK’dır.

Son hedefimiz “Büyük Türkiye” kurmak. Yani, küllerinden 7 Cihan’a hükmetmiş “Osmanlı İmparatorluğunu” canlandırmak, günümüz şartlarına uygun şekilde..

Üstüne basa basa söylüyorum. Sokak hareketi veya Gençlik hareketi değiliz. Gönüllerin hareketi ve bir düşünce, fikir kulübü çatısı altında “Sivil Toplum Kuruluşuyuz”..

DİRİLİŞ BAŞKANLARI BİLECİK’TE TEŞKİLATLANIYOR
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. dirilis merkezi bilecik

    Cevapla
Bizi Takip Edin