DSİ’den Bilecik’e Bir Müjde Daha…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Bilecik iline yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Bilecik çiftçilerinin yüzünü güldürecek ve ekonomisine katkı sağlayacak Bilecik Gölpazarı Akçay Barajının ve Sulaması da tamamlandı.

 

Bilecik Gölpazarı Akçay Barajında depolanacak su ile 2019 yılı sulama sezonunda 1.620 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak.

 

Temelden 54 metre yüksekliğindeki Bilecik Gölpazarı Akçay Barajının 9,75 milyon m³  su biriktirme hacmine sahip.

 

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, “Bölgenin ekonomik potansiyelini hayvancılık, tarım ve tarım ürünlerine dayalı etkinlikler oluşturuyor. Bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte tarımsal üretimin arttırılması halinde, tarıma dayalı sanayinin de gelişerek bölge ekonomisine büyük katkılar sağlayacak. Bu nedenlerle tarımsal sulama imkânlarının arttırılması bölge için büyük önem arz etmektedir. Sulama şebekesi de tamamlanan bu proje ile 2018 fiyatları ile yıllık yaklaşık 7 milyon TL gelir artışı elde edilmesini hedefliyoruz.”. dedi.

DSİ’den Bilecik’e Bir Müjde Daha…
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. 11 Ocak 2019, 17:50

    Hazır durumdaki Kızıldamlar Barajı suyu dibindeki yaklaşık 15.bin dekarlık Küre arazisine verilmiyor. Ama yeni yapılacak baraj müjde diye konuşuluyor. Köylerden gençler göç ediyor sürekli. İnşallah yeni vali bu işe bi el atar.

    Cevapla
  2. 11 Ocak 2019, 21:59

    Nasıl olcak

    Cevapla
  3. 12 Ocak 2019, 02:09

    Kösedere içilebilir su barajı ne oldu?

    Cevapla
  4. 12 Ocak 2019, 17:34

    heryerı göletle doldurdurunuz bılecık ıklımıde degıstı tarmsal hastalıklar cogaldı urun kalıtesı azaldı mujdeymıs katlıam haberı bu

    Cevapla
Bizi Takip Edin