ERTUĞRULGAZİ CAMİİ’NİN TEMELİ ATILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazipaşa Mahallesi’nde bulunan ve 1971 yılında yapılan Ertuğrul Gazi  Camii  için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli yapı olarak değerlendirilmesinin ardından yıkımına karar verildikten sonra yeni cami yapımı için çalışmalar tamamlandı ve temelleri atıldı.

Bilecik İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ve hayırseverler tarafından yaptırılacak olan caminin temel atma törenine Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı İlyas Serenli, Vali Bilal Şentürk, Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Nihat Can, İl Müftüsü Necati Akkuş, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehrin merkez camii konumunda olacak cami bünyesinde Diyanet Gençlik Merkezi, erkek-kadın ve engelli şadırvanları, kütüphane, toplantı salonu ve işyerleri bulunacak. 750 metrekare cami, 650 metrekare cam dışı, musalla mahalline sahip olacak. Camide 1400 kişiyi aynı anda ibadet etme imkanı bulacak.

 

Bilecik merkez Gazipaşa Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan 1971 yılında yapılan Ertuğrulgazi Camii geçtiğimiz aylarda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından riskli yapı olarak değerlendirilerek yıkılmasına karar verilmişti. Yıkılan caminin yerine aynı isimde Bilecik İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı ve hayırseverler tarafından yaptırılacak olan caminin bugün temel atma töreni düzenlendi.

 

Kuran-ı Kerim tilaveti’nin ardında İl Müftüsü Necati Akkuş’un açılış konuşması gerçekleştirdi. Daha sonra Belediye Başkanı Nihat Can, Milletvekili Selim Yağcı, TDV Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İlyas Serenli, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı ve Vali Bilal Şentürk’ün ‘Hayırlı olsun’ konuşmaları ile devam etti.Konuşmaların ardından kurban kesilerek caminin temeli atıldı.Yoğun katılımla gerçekleşen törenin sonunda ikramlarda bulunuldu.

ERTUĞRULGAZİ CAMİİ’NİN TEMELİ ATILDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 15 Mart 2019, 09:47

    ÖNCELİKLE ALLAH RAZI OLSUN ŞEHRİN ORTASINDA İBADET İÇİN ÇOK GÜZEL BİR CAMİ OLACAK İNŞALLAH GELECEK NASİLLERE ESER OLUCAKTIR BİDE ŞEHRİMİZDE İŞSİZLİK OLARAK ÇALIŞMALARINIZI DAHA FAZLA ARTMASI TEMENNESİ İLE HAYIRLI OLSUN DİLİYORUM

    Cevapla
  2. Şükür ya merkezde namaz kılacak yer bulamıyoruz. Birde Abdulhamidhan camisi insatina da başlasalar iyi olacak şehrin yukarı kesimlerinde oturanlar ezan sesine hasret yaşıyoruz kapı pencere açıldığında bile ezan sesi zor duyuluyor. Bunun hesabını ahirette nasıl vereceksiniz

    Cevapla
  3. 17 Mart 2019, 08:31

    EVET YA CAMİLER DOLUP TAŞIYOR BİR GÖRSENİZ PEEEHHH

    Cevapla
Bizi Takip Edin