Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: “Hiç bir zaman zikzak çizmemiştir. Biz bu millete kendimizi borçlu hisseden bir kitleyiz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KYK Ertuğrulgazi Erkek Öğrenci Yurdunda yaptırılan “Yedi Güzel Adam” isimli kütüphanenin açılışına Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın katıldı.

Yalçın, açılışın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin yeni bir seçim süreciyle meşgul olduğunu belirtti.

 

16 Nisan referandumunda sendika olarak süreçte bir taraf olduklarını ifade ettiklerini söyleyen Yalçın, “Kampanyadaki ‘evet’ diyenlerin en önemli yürütücülerinden biriydik. Çünkü biz bu ülkede istikrarın kalıcı olmasını isteyen kesimiz. Sabit görevliler kamu görevlileri olarak istikrarsızlığın olduğu zeminde en fazla örselenen en fazla etkilenen kitleler oluyoruz. ” dedi.

Tüm üyelerini oy vermeye çağıran Başkan Yalçın, “Siyasetin kendi içerisinde gelişen seyir önümüze 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı ve hükümet sisteminin seçiminin getirileceği bir noktayı işaret etti. Bu siyasilerin tercihidir, dolayısıyla siyasetin kendi doğası içerisinde tarihi ileri alma geri alma olabilir. Biz örgütlü kitleler olarak kamu görevlilerinin örgütlendiği en büyük örgütlü yapı olarak milletin iradesine başvurulan her türlü zemini saygın kabul ederiz. Bizim açımızdan bunun zararlı bir tarafı söz konusu değil. Millet iradesine başvuruluyorsa bu saygın bir davranıştır. İrademizi sandıkta göstereceğiz. Memur-Sen duruşu net olan bir kuruluştur. Hiç bir zaman zikzak çizmemiştir. Biz bu millete kendimizi borçlu hisseden bir kitleyiz. Milletten kendimizi alacaklı görmüyoruz. 24 haziranda tüm kitlemizi oy vermeye çağıracağız. Çünkü katılım ne kadar yüksek olursa bu ülkede demokrasinin standardı da o kadar yüksek olacaktır. ” ifadelerini kullandı.

 

Öğretmen odalarında ateşin yükseldiği bir zeminin yaşandığını savunan Yalçın, “Öğretmen Performans Taslağı başlığı adı altında ‘öğretmenlerin performansını ölçeceğiz’ diye ortaya konulan yöntem tam bir zihin sinir projesi. Hiçbir tutulacak yanı yok. Bunu doğru bulmadığımızı taslak yayınladığı andan itibaren ilan ettik. Bakanlığın bundan bir ön önce geri adam atarak bu konuyu yeniden ele almak gerektiğini ve mevcut haline ilişkin tepkileri yeteri kadar aldığını düşünüyorum.” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: “Hiç bir zaman zikzak çizmemiştir. Biz bu millete kendimizi borçlu hisseden bir kitleyiz”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 26 Nisan 2018, 09:29

    PKK’dan İhraç Edilen Şube Başkanına Ali Yalçın Sahip Çıktı…BİRDE HOCA EFENDİ DENİLEN HAİNE SAHİP ÇIKMASI YOKMU BEN ONA DEĞİL BUNUN YANINDA OLANLARA ÜZÜLÜYORUM UYANIN

    Cevapla
  2. Ver mehteri ?

    Cevapla
Bizi Takip Edin