Memur-Sen Toplu Sözleşme Tekliflerini Açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memur-Sen’in “2018-2019 Toplu Sözleşme Tekliflerini” Memur-Sen ve bağlı sendikaların Yönetim Kurulu Üyeleri ve 81 İl Temsilcisinin katılımıyla Devlet Personel Başkanlığı önünde yapılan basın açıklaması ile kamuoyuna ve Bilecik İl Temsilciliği olarak 4.dönem toplu sözleşme talepleri siyasi irade temsilcileri ile paylaşarak fikir alışverişinde bulundu ve destek istendi.

Türkiye’nin en büyük emek hareketi ve toplu sözleşme masasının yetkilisi Memur-Sen olarak; kamu görevlilerinin beklentilerini karşılayacak, “Büyük Türkiye” söylemiyle uyumlu olacak tekliflerle ülke genelinde 20 milyonluk, il ölçeğinde 40 bin kişilik bir kesimi ilgilendiren 4. Dönem toplu sözleşme masasında olacağız diyen Memur-Sen Bilecik İl Tesilcisi Ahmet Selöz;

 

“2018-2019 dönemine dair tüm kamu çalışanlarını ve memur emeklilerini yakinen ilgilendiren mali ve sosyal haklarına dair yapılacak toplu sözleşme, 2023 vizyonuna giden yolda en önemli dönüm noktalarından biridir. Zira  İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ şiarıyla bu döneme dair oransal zamlar, taban aylık ve tazminat zamları yanında  özellikle beklentimiz büyümeden kamu çalışanlarının da hakkı olan payı almasıdır. Bu çerçevede, dört işleme ve  hesap makinesine ayarlı değil adil işlere, izan ve insaf akidesine dayalı bir toplu sözleşme süreci hedefliyoruz.  Kamu İşvereninin ve siyasi iradenin, bütçe disiplini, mali imkanlar, cimriliğe odaklı hesaplar üzerinden şekillenmiş bir stratejiyle masaya gelmesini doğru bulmuyoruz. Siyasi iradenin ve Kamu İşverenin bize sunacağı teklifler kamu  görevlilerini ve bizleri gücendirmemeli, germemeli; aksine, Türkiye’nin 2023 vizyonu noktasında güven vermeli, inandırıcılığı beslemelidir. Bu bağlamda 2017 yılı 4.Toplu Sözleşme Taleplerimizi Akparti İl Başkanı sayın Fikret Karabıyık ve Bilecik Belediye Başkanı Sayın Selim Yağcı ile paylaşarak konunun önemini, beklentilerin hassasiyetini ve taleplerimizin haklılığını Memur-Sen Heyeti olarak ziyaret ederek desteklerini talep ettik. Kamu çalışanlarının haklı talepleri noktasında desteklerini esirgemeyeceklerini ifade eden ilimiz siyasi irade temsilcilerine şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi.

 

 

İşte toplu sözleşme masasının yetkili Konfederasyonu Memur-Sen’in 2018 ve 2019 yıllarını kapsayan 4. Dönem Toplu Sözleşmesine ilişkin tekliflerden bazıları;

 

Kümülatif olarak maaşlara en düşüğü yıllık  %16.60 iki yıllık %38.52 oranında zam yapılması;
2018 yılı için: Birinci Altı Ayda %10, ikinci Altı Ayda %6 Zam
2019 yılı için: Birinci Altı Ayda %10, ikinci Altı Ayda %8 Zam
Veya %7 lik oransal zamla birlikte 75 er Tl taban aylık zammı


Memur-Sen Bilecik İl Tesilcisi Selöz; “En düşük memur maaşı (Hizmetli 13/1 bekâr) 2.405 TL olan kamu çalışanının 2019 yılı temmuz ayı itibariyle 3.331 tl ye yükseltilmesini istiyoruz.Enflasyon farkının 6 aylık dönem sonunda değil  gerçekleştiği aydan itibaren yansıtılmasını, kamu görevlilerine büyüme oranının %50 si oranında refah payı verilsin  teklifini masaya taşıyoruz.Gelir vergisi oranındaki artışa dayalı maaş kaybının telafisini istiyoruz. Geneli ilgilendiren tekliflerimiz yanında işkolları bazında yapılan tekliflerimizle Kamu çalışanlarının hakkını sonunda kadar savunmak  için Masanın yetkilisi olarak Ağustos ayı boyunca emek vereceğiz. Toplu sözleşme tekliflerimizin bütünü  incelendiğinde görülecektir ki mali ve sosyal haklar ile sosyal yardımlar noktasında bir çok farklı konuya toplu  sözleşme tekliflerimiz arasında yer verilmiştir. Bu yönüyle, aylıklara ilişki katsayılar üzerinden, ek ödeme ve taban aylığı üzerinden yapılacak artışlara ilave olarak; diğer mali haklar ile sosyal yardımlar ve bu tekliflerimiz arasında yer verdiğimiz yeni mali ve sosyal haklar bir arada değerlendirildiğinde tekliflerin başında yer verdiğimiz maaş tutarları ve zam oranları daha da artacaktır. Bu vesileyle önümüzdeki hafta başlayacak olan 4. Dönem Toplu Sözleşme  sürecinin kamu görevlilerimize, kamu görevlileri sendikacılığına, ülkemize ve bütün milletimize hayırlı olmasını,  hayırlar ve kazanımlar getirmesini temenni ediyorum. ” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Toplu Sözleşme Tekliflerini Açıkladı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin