Milletvekili Selim Yağcı: “Avrupa ve Amerika kapısında maaşları ödemek için bor isteyen Türkiye vardı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti İl Başkanlığınca Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde, İl Danışma Toplantısı düzenlendi.

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, burada yaptığı konuşmada, 2001 yılı öncesi Türkiye’de bir çok iş yerinin hızlı bir şekilde  kapandığını, ekonominin alt üst olduğunu, yöneticilerin 70 cent için Avrupa ve Amerika kapılarında ezilerek gidip maaş ödemek için borç istediğini vurgulayarak, Türkiye’nin şimdi borç verecek duruma geldiğini söyledi.

Millet olarak olumsuz algılara fırsat vermememiz gerektiğini de dile getiren Milletvekili Selim Yağcı, konuşmasının devamında şu ifadeler yer verdi:

“O ZAMAN ŞAHLANMIŞIZ DEMEKTİR”

AK Parti 1071’de Sultan Alparslan’ın Anadolu’ya girmesiyle oluşan Türk İslam medeniyetinin süreli olarak gelip bugün bu yurtta sancaklarını yapan bir medeniyetin, bir davanın adı ve bu davamız ülkemiz, vatanımız dönem dönem şahlanıyor ve sıkıntılara giriyor. Ne zaman milletin adamları iş başında olursa vatanımızın birliği, beraberliği ve kardeşliği ihlas edilirse o zamanlar şahlanmışız demektir. Tarihte de böyledir, günümüzde de böyledir.

“ESKİ TÜRKİYEYİ HAYAL EDELİM”

2001 yılı öncesi Türkiye’yi hayal edelim: yarınları ne olacağını bilmeden geçen günler. Bir çok iş yerinin hızlı bir şekilde  kapandığı, ekonominin alt üst olduğu, yöneticilerin 70 cent için Avrupa, Amerika kapılarında ezilerek gidip küçük maaşı ödemek için borç istediği bir Türkiye’den 14 Ağustos 2001 tarihinde erdemliler hareketi olarak bir yapı oluştu. O gün orada o hareketin başı bugün onunla birlikte gurur duyduğumuz Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir şey dedi. Artık Türkiye’de ve dünya da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedi ve o gün başlanan bu yolculuk bir çok badirelerden geçti ama hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Her şeyin en güzeli, en iyisi ve toplumumuzun en faydalı olanları gerçekleşti.

“ANAYASA KİTAPÇIĞININ ATILMASIYLA BİR AKŞAMDA YÜZDE 300 OLAN ENFLASYON..”

AK Parti’nin yaptıkları eğitimde ulaşımda sağlıkta ve ekonomideki birçok değişiklikler bugün bizleri daha güçlü bir şekikde ve geleceğe ümitle bakmamızı sağlayan çok önemli unsurlar. Bu ülkede enflasyonların bir akşamda bir anayasa kitapçığın atılmasıyla,yüzde 300 olduğu ve faizlerin en üst noktalara çıkartıldığı, memleketin genelinin yüzde yüzünün faiz lobilerine peşkeş çekildiği günleri burada yaşadık ama dünyanın dört bir yanında mücadele eden bir lider ve millet olarak hem içimizde hemde dışımızdaki birçok hainle karşıt fikirle, bu medeniyet yolculuğumuzu engellemek isteyen insanlarla mücadelemizde adeta bazı noktalarda savaş içerisinde olmamıza rağmen ekonomimizdeki küçük daralmaları sanki Türkiye bitmiş, büyük bir beceriksizlik var, herşey perişan olmuş gibi lanse edenlere bu havayı estirmek isteyenlere kesinlikle fırsat vermeyeceğiz.

“BİZ BİLE TEREDDÜT EDERDİK”

Bizler bu milletin hayaliyiz ve hayallerini gerçekleştirmeye geldik ve her gün her yaptığımızda bu aziz ve necip milletin hak etmiş oldukları hizmetleri veriyoruz ve hayallerini de gerçekleştiriyoruz. Avrupa’da ve Amerika da borç dilenildiği o dönemde birisi çıksa ve dese ki: ben bu ülkede hızlı trenle seyahati ortaya çıkartacağım, hava yollarını halkın yolu haline getireceğim dese biz o zaman yol yapamazken bolu tünelini 30 yılda bitiremezken Türkiye’nin her yerinde bölünmüş yollar yapacağız, denizin altından yollar yapacağız, köprüler yapacağız, Marmaray yapacağız ve dünyanın en büyük hava limanını yapacağız dese inanır mıydık biz bile tereddüt ederdik. Çünkü biz o tarihte bir sonraki ay maaşımızı nasıl alacağız onu düşünüyorduk.

“ALGI YAPILMAK İSTENİYOR”

Ama öyle bir algı yapılmak isteniyor ki bugün hayalimiz olan birçok şeye kavuştuk. Önceden bir aileye bir otomobil almak ailenin tümü için lükstü ve emekli olursa bir ev sahibi olurum şehir merkezinde diyordu ama çok şükür devletimizin yaptığı girişim ve sağladığı imkanlarla artık gençlerimiz emeklilikte değil evlenirken ev sahibi oluyorlar ve kendi mutlu yuvalarını kuruyorlar. Artık her aileye neredeyse her şahsa bir otomobil alır seviyeye geldik.

“FIRSAT VERMEMELİYİZ”

Bizler millet olarak kenetlenmeliyiz, olumsuz algılara fırsat vermemeli ve sayın Cumhurbaşkanımızın yürüdüğü yolda bu zamana kadar olduğu gibi dimdik el ele gönül gönüle yanında durmaya devam etmeliyiz.


İLGİLİ HABERLER:

Milletvekili Selim Yağcı: “Avrupa ve Amerika kapısında maaşları ödemek için bor isteyen Türkiye vardı”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. dünyada kriz var fakat bundan hiçbir ak partili rahatsız değil çünkü kaymak tabaka oluşturuldu emek yok liyakat yok sadece ak partili ise her şey var gerçekler acıdır fakat gerçekler ile yüzleşmesi zordur

    Cevapla
Bizi Takip Edin