Muhammed Mursi İçin Bilecik’te Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mısır’ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin hayatını kaybetmesi dolayısıyla Bilecik’te gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kayıboyu Camisinde kılınan öğlen namazının ardından gerçekleştirilen etkinliğe Vali Bilal Şentürk, AK Parti Bilecik Milletvekili selim Yağcı, AK Parti İlçe Başkanı Nail Öztürk, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Onur Karaman, Eğitim-Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve vatandaşlar katıldı.

 

AK Parti Bilecik İnsan Hakları Başkanlığı adına basın açıklamasını okuyan AK Parti İlçe Başkanı Nail Öztürk, 2 bin 357 gündür Mısır zindanlarındaki direniş destanını sürdüren Muhammed Mursi’nin, zalimlerin mahkemesinde şehadete yürüdüğünü söyledi.

İlçe Başkanı Nail Öztürk, “Bizleri en derinden yaralayan İslam dünyasının suskunluğu olmuştur. Barbar Sisi’ye karşı dur diyen tek dünya lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. İnancımızın gereği ve liderimizin dik duruşuyla Mısır’da insan haklarının hiçlenmesini kabul etmedik, etmeyeceğiz. Biz, Mursi’nin verdiği onurlu mücadelesinin ve şehadetinin şahidiyiz. İnsanlık, zulme direnenleri ve zulmeden zalimleri unutmayacaktır.”

 

İHH Bilecik İnsani Yardım Derneği Başkanı Şemsettin Yıldırım da risk altında olmayan tek bir Müslüman ülke veya Müslüman halk olmadığını belirtti.

Yıldırım, Mısır’daki siyasi tutukluların serbest bırakılmasını talep ederek, “Bu yüzden bilinmelidir ki Mursi, Siyonistlerce şehit edilmiş onlarca mücahitten birisidir. Mursi’nin bu şehadeti Siyonistlerin Filistin ve bölge planlarından bağımsız değildir. Eş zamanlı olarak bir yanda Kudüs ve Filistin’de saldırganlık artarken, aynı anda Mısır’da operasyonlara hız verilmesi, ABD’nin yeni Ortadoğu planıyla ilgili görünmektedir. Şu an Mısır cuntasının zindanlarındaki onbinlerce mazlum için durum daha da kritik bir hal almıştır. İşkence, taciz, öldürme ve daha onlarca hukuksuzluğun engellenmesi için dünyanın sağduyulu kamuoyu harekete geçmelidir. Mısır’daki siyasi tutuklular derhal serbest bırakılmalıdır. Sisi cuntasının uluslar arası mahkemelerde yargılanması için çalışma başlatılmalıdır. Yaşasın Mısır direnişi.” dedi.

Muhammed Mursi İçin Bilecik’te Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 Yorum

  1. orda allaha güvenmeyip allahın rızık vereceğine inanmayıp araya torpil hile sokan torpille hileyle memur olan nurcular yazıcılarda var.ömür boyu haram yiyecekler başkasının rızkını bankadan çekecekler.namazınız kabul olurmu sandınız allahı kandıracağınızımı sandınız.

    Cevapla
  2. su yatağına askeriyenin giderine siteler kongre mmerkezi yaptırdınız her yağışta havuz oluyor.güzelim tarihi liseyi anıları yok edip belediye binası yaptınız.tarihi hiç biyerde olamayan güzelim eski büyük sinemayı yıktınız.torpille cemaatçileri bilecikte memur yaptınız evet zalimler için şayasın cehennem

    Cevapla
  3. askeriyenin suyunun aktığı yere siteler yapılasına izin veridn usuyn aktığı yola şeyh edebali kongre merkezi yaptın orası göl oluyor her yağış.çakma dindar akpliler bilmez ama yeni yapılan kayıboyu caminin içinede su giriyor.siz cumadan cumaya geldiğiniz için bilmiyorsunuz.

    Cevapla
  4. 19 Haziran 2019, 00:16

    başkan ve akplier vakit namazlarına gelsinde o camiye nasıl su girdiğini görsün

    Cevapla
  5. mursi akp lilen sehidi bizim sehidimiz vatanimiz ici savasan asker suleyman sa h turbesi kacirilip pkk pyd ye teslim edilirken niye sesiniz cikmadi tank palet 18 ada yunana katara pes kes cekilirken niye sustunuz mursi misirin sorunu uyuman uyanin gaza gelmen

    Cevapla
  6. Mursi’ye ferdi olarak rahmet dilemek,dua etmek,gösterişten ve siyasetten uzak bir şekilde olanı biteni hakkaniyet ölçüsünde değerlendirmeye çalışmak ve yorumlamak ayrı bir şey bunu anlarım.Ama Diyanet işlerinin Mursi’ye gıyabi cenaze namazının izahı yoktur.Herşeyden önce samimiyet Samimiyetsizlik bulaşıcı bir hastalıktır.Milli değerlerimize saldırıyorlşar Şehitler veren bir ülkeyiz,Türk dünyasının farklı bölgelerinde zulme maruz kalan soydaşlarımız var,bunlara karşı gık demeyip Mursi için buyrun cenaze namazına olmaz.Suudi kralı ölünce üç gün yas ilan edilmişti.İlginçtir.Sisi darbe yapınca suudiler mısora 10 milyar dolar hibe etmişti.Ortadoğu bataklıktır.

    Cevapla
  7. Şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı kilmazsiniz show olsun diye elin Arabi için cenaze namazı kilarsiniz ayıp ayıp

    Cevapla
  8. yani çok çok üzgünüz sormayan walla bızım bılecıkte ekmegımızı aşımızı mursi veriyordu nabcaz walla sımdı bılmem

    Cevapla
Bizi Takip Edin