Osmanlı Ocakları Siyah Çelenk ile Bilecik Belediyesine Yürüdü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belediye hizmet binası olarak kullanılan tarihi binadaki minyatür tablonun kaldırılması üzerine Türkiye’nin birçok ilinden Bilecik’e gelen Osmanlı Ocakları üyeleri, çocuk dünyası çay bahçesinde buluştu.

Mehteran eşliğinde ellerindeki siyah çelenkle Belediye Hizmet Binası önüne kadar yürüyen grup adına açıklama yapan Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Osmanlı Devleti medeniyetini yaşamak ve yaşatmak için bir araya geldiklerini belirtti.

 

Canpolat, “Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’den Osmanlı Devleti’ne yakışacak eserlerle binanın orijinalliğinin korunacağı sözünü aldık. Bu işin takipçisi olacağız.” dedi.

 

Tarihi binadaki minyatür tablonun kaldırmasını doğru bulmadıklarını söyleyen Canpolat, “Bilecik ve Söğüt’te kurulan Osmanlı Devleti’nin burada II. Abdülhamid’in yaptırmış olduğu bir binada Osmanlı eserlerine yönelik bir saldırı demek istemiyorum ama işin sonucu burada Osmanlı eserleri kaldırılmıştır. Biz de teşkilatlarımızla beraber buraya siyah çelenk bıraktık. Eğer o tablo yeniden yapılacaksa, aynı şekilde yerine geçecekse biz bu siyah çelenk bırakmaktan vazgeçeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses, Osmanlı minyatürlerin sanatsal değeri olmadığını, herhangi bir sanatçı tarafından değil yevmiyeyle çalışan bir kişi tarafından alçı kalıplar üzerine birtakım figürlerin işlenerek duvara asıldığını söyledi.

 

Daha sonra çelenk bırakmaktan vazgeçip Belediye Başkanı Semih Şahin ile görüşen Canpolat, “Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’den Osmanlı Devleti’ne yakışacak eserlerle binanın orijinalliğinin korunacağı sözünü aldık. Bu işin takipçisi olacağız.” diye konuştu.

Osmanlı Ocakları Siyah Çelenk ile Bilecik Belediyesine Yürüdü
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

28 Yorum

  1. 21 Nisan 2019, 18:03

    T.C KALDIRILIRKEN NEREDEYDİNİZ..iLGİNÇ TİPLER..2 TANE MİNYATÜR İÇİN SİZE BU FİNANSMANI KİM SAĞLIYOR..

    Cevapla
  2. Ya iyice kafayı yedi bu millet. Cariyelerinizlemi yaşıyorsunuz saraylarınızda anlamıyorum

    Cevapla
    • Hangi kafayla yazıyorsun..ne içtin.. saçma sapan biseyler yazıyorsun ne yazdığın belli değil

      Cevapla
  3. Filtre olsa tahsilsizleri silsek oradan ,1 kişi kalmaz.En büyük savaş cehaletle olan zaten.

    Cevapla
  4. 21 Nisan 2019, 20:42

    topkapı sarayından gerçek osmanlı mirası olan masa sandalye ve tablolar başbakanlık veya bakanlıklara peşkeş çekilirken nerde idiler çakma osmanlılar arkasından bakın kirli ilişkiler çıkar bunları buraya getiren belediye ye baskı yapmaya çalışan zihniyet bunları haber yapanlar çıkar

    Cevapla
  5. Yevmiye ile çalışan insanların suçu ne herkez emek verip iş yapıyor neden küçümseniyorki… ayrica kasit var o eserlerin kaldırılmasında bu söylenenler bahanesi

    Cevapla
  6. biz nelerle uğraşıyoruz hala ekonomi bitik işsizlik hat safhada önümüze bir bakalım bu ülke için neler yapabiliriz saltanat yok millet var .

    Cevapla
  7. Bu tipler nerden hangi dizi sahnesinden gelmiş içlerinde Bilecik li göremedim bu proveke hareketler için yanlış vilayet seçmişler

    Cevapla
  8. 21 Nisan 2019, 23:31

    O zaman bizde tarihi olmayan , sanatsal değeri olmayan hiçbir portre ve heykeli belediye ye almayalım . Ama Türklük deyince orta Asya’dan berisi anlaşiliyorsa Osmanlı düşmanlığı nedendir.Bu olay sadece basit bir tablo olayı değil.OSMANLI Hazimsizliği var .

    Cevapla
  9. yav arkadaş napmışlar adamlar osmanlıya saygısızlık bırakın calıssınnlar icrraatlerinii görelim millet uzaya cıkar bizim ugrastıgımızz işlere bak yaa!!!!!!!!!!!!

    Cevapla
  10. Bir bilecikli olarak, Türk vatandaşı olarak utanıyorum siz osmanlı sevicilerinden. gidin Türkiye Cumhuriyetinden uzakta doldurun ömrünüzü boş boş duyar kasacağınıza

    Cevapla
  11. semih şahin istifa

    Cevapla
  12. DİRİLİŞ ERTUĞRUL İZLEYİP MİLLİYETÇİ OLANLARDA BUGÜN

    Cevapla
  13. Bu tepkiniz için tebrik ediyorum. Sesimizi duyurmaya çalışmanız takdire şayan. Sindiremeyeceksiniz!!!!

    Cevapla
  14. osmanlının mirası şeyh edebali türbesinde,sögütte ertugrulgazi türbesinde yaşatılıyor.siz gelmişsiniz manevi ve tarihi degeri olmayan bir minyatür üzerinden pirim yapmaya çalışıyorsunuz.millet uzaya çıkıyor siz gelmişiniz boş işler peşindesiniz.size burdan malzeme çıkmaz hadi başka adrese.

    Cevapla
  15. Ne osmanlısı be kardeşim ya osmanlıcılıktan geldi bu ülkenin başına ne geldiyse.

    Cevapla
  16. Bilecik Belediyesini saray yaparken neredediniz

    Cevapla
  17. 23 Nisan 2019, 08:13

    Osmanlıyı sahipsiz sanma yazmışlar. Siz Türkiyeyi sahipsiz sanarken bişey yoktu noldu şimdi kuyruğuna basılmış kedi gibi bir o tarafa bir bu tarafa sıçrıyosunuz. T.C de sizin geçmişiniz…

    Cevapla
  18. ne içiyonuz sız bılmem ıstanbulda 4 yasında cocuk tecavuzden öluyo hala osmanlıcılık oynuyonuz badecılerıde protesto etsenıze insancıklar

    Cevapla
  19. 25 Nisan 2019, 08:11

    SEMİH BAŞKAN ÇOK DERT ETMİŞTİR BU YÜRÜYÜŞÜ. BENİM GÖRÜŞÜM BUNLAR DAHA BAŞLANGIÇ OLACAKTIR. KARIŞAMAZSINIZ ADAM 5 YIL BİLDİĞİNİ OKUYACAK.

    Cevapla
  20. 25 Nisan 2019, 10:38

    Tosun Paşada gelmiş.

    Cevapla
  21. Böyle bir dernek bence türk halkına saygısızlık içeriyor nedemek Osmanlıyı sahipsiz sanma … Bilecikliden daha mı iyi sahip çıkacaksın her yerden toplanıp gelindiği söyleniyor birde … Bilecik halkı sahip çıkamıyor türk halkı sahip çıkamıyor Osmanlıya bu dernek mı sahip çıkacak ….
    Maskara bunlar maskara
    Akılları sıra kukla gibi milleti kışkırtmak ortalığı karıştırmak için üretilen aynı fabrika ürünü hainler topluluğu ….

    Cevapla
Bizi Takip Edin