Vali Şentürk, “Bilecik’in sanayi alanında şanslı bir il”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Bilal Şentürk başkanlığında Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Geliştirme ve Yönlendirme Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Şentürk, Şeyh Edebali Üniversitesi Senato Toplantı Salonunda, Belediye Başkanı Semih Şahin, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ve kaymakamlar ile kurul üyelerinin katıldığı toplantıda, fikir üretmenin önemine değinerek, dünyada birinci gücün bilgi olduğunu söyledi.

 

Bilecik’in sanayi alanında şanslı bir il durumunda bulunduğunu belirten Vali Şentürk, şunları kaydetti:

 

”Ölçeğine baktığımızda büyük sanayi şehirlerinin arasında küçük kalmış diye düşünülebilir ama belli oranda bakir durumunu, imkan ve kabiliyetini koruyan, madenleriyle, tarımsal ürün yelpazesindeki çeşitlilikle, tarihiyle avantajı barındıran bir kent. Bu avantajın doğru anlamda herkesin istifade edeceği ve paylaşacak hale gelmesi içinde işlenmesi gerekir. Henüz çok genç bir üniversitemiz var ama zamanla köklü çalışmalar yapacaktır. İlkokuldan itibaren çocuklarımız, girişimciliğin ne olduğunu öğrenmeli. Çocuklarımız bazı derslerini sahada yapsın. Esas olan pratiği kazanmaktır. Kurulun asıl amacı, tarafları kaynaştırmak. Ortak konulara farklı pencerelerden bakmayı sağlamak. Karşılıklı beklentileri öğrenmek. Üniversitemizin çok geniş bir yelpazesi var. Ziraat ve mühendislik gibi sanayiye ilişkin bölümlerimiz var.”

Rektör Taş da amaçlarının sanayiciyle ortak çalışmalara imza atmak olduğunu anlatarak, sanayicilerin iş dünyasında karşılaştıkları sorunların çözümü için lisansüstü tez havuzları oluşturup, akademinin çözüm aramasını sağlamayı planladıklarını ifade etti.

 

Bilecik KÜSİ İl Temsilcisi Prof. Dr. Harun Mindivan’ın, KÜSİ’nin faaliyetleri ile ilgili sunumunun ardından gündemdeki maddeler görüşüldü.

Vali Şentürk, “Bilecik’in sanayi alanında şanslı bir il”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 Yorum

  1. evet bu sehrin en büyük sorunu sanayi olmammasııı sanayi demek büyümek demek büyümek demek tesvik yatırım demekk lütfen sanayileştimede öncü olunn bilecikk

    Cevapla
  2. ÇOCUKLAR SAHADA MESLEK EDİNMELİ :d
    DEMEKKİ OKUMAYANLAR EN İYİSİNİ YAPMIŞ :D

    Cevapla
  3. Şehrin en kullanılabilir yerine sanayi kurmak:)Bilecik merkeze bağlı o kadar çok yer var ki, hem daha kapsamlı bir sanayi kurma adına hem kırsalı canlandırma adına muntazam bir adım olabilir

    Cevapla
  4. Bu ildeki sanayi kuruluşları aile şirketidir. Bilgi dünyadaki diğer firmalar için önemli ama Bilecik’tekiler için değil. Hatta yeni sanayi kuruluşları gelmesin diye çalışılır. Çünkü şimdiki sanayiciler asgari ücrete çalıştıracak eleman bulamaz. Bu nedenle bilgi (hatta innovasyon) önemli ama sanayicinin bilgiyle işi yok. O düzenine bakar. Haa biz gelişim istiyoruz derseniz bir startup oluşturmanız lazım da o da ne ki demeyin.Ya bilgi sizsiniz ya da bilgisizsiniz. Bu konuda bir startup firmasını çağırıp konferans verin diyeceği ama (sanayicimiz yoğun olduğu için) katılan olmaz.

    Cevapla
  5. Birde konuyu işyerleri açısından bakarsak bir şeyler yapmak isteyen yeniler (mektepli) ile eski çalışanlar (alaylı) arasında ortaya çıkacak anlaşmazlıklarda masada yok. Yeni gelen asgari ücrete razı ise eski çalışanları da asgari ücrete yakın bir tutarda çalıştırabilir işverenler. Bu potansiyel risk işyerinde çalışıp staj yapacaklar için ters sonuçlar doğurabilir.

    Cevapla
Bizi Takip Edin