Bilecik’in En Büyük ve En Ucuz Pazarı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmaneli Cuma Pazarı Osmaneli Belediyesi olarak ilimizin en büyük pazarı oldu.

Yerel pazarcıların yanında çevre il ve ilçelerden bir çok satıcı ve çiftçi ürününü pazarda oluşturdu rekabet ortamı içinde satabiliyor. Rekabetin yoğunluğu fiyatlara olumlu yansıyınca Cuma Pazarına Osmaneli dışından da yoğun ilgi oluştu.

Bilecik ilinin en büyük ve en ucuz pazarı Cuma Pazarı olduğunu belirten Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin; “Yeni açılan ve tüm araçları alabilecek kapasiteye sahip oto park pazarın içine otomobilleriyle girecek kadar yakına park etmek istiyorlar. Araç sahipleri oto parkı kullansa hiçde park sorun yaşanmayacak.Umut ediyoruz ki yakın dönemde bunu da sağlayabileceğiz.” ifadelerine yer verdi.

“Cuma Pazarı çok eskilere dayanmaktadır”

Osmaneli(Lefke) de pazarın ilk bilinen yeri Tarihi Lefke Çarşısıdır diyen Münür Şahin; “Anadolu Selçuklular döneminde ise pazarın ,Medrese yanındaki alanda kurulurmuş olduğu ifade edilmektedir. Medrese ve Medrese camii nerde derseniz Camii Cedit Mahallemizdeki Yeni Cami,Park ve çevresi olarak tanımlayabiliriz.Pazarın devamı da Tarihi Lefke Çarşımızın Rüstem Paşa Camiine doğru uzanan kısmında olduğu bilinmektedir.1967-1968 yılları arasında rahmetli Belediye Başkanımız Necati Öztürk döneminde çarşı bugünkü alanın yakınına taşınmıştır.Eski Belediye Başkanlarımızdan Bahattin Bulut Döneminde ise kapalı pazar yapılarak Cuma Pazarı bugünkü yerine geçmiştir.Görüldüğü gibi Cuma Pazarı çok eskilere dayanmaktadır.” dedi.

Şahin; “Cuma Pazarı ile ilgili projemiz ise; Allah nasip ederse bugün bulunduğu alanda altı araçlar için 6.000 m2 lik otopark, üstü iki kat pazar olarak planlamaktayız. Hedefimiz TOKİ ile bu projeyi gerçekleştirmektir. Bu projeyi hayata geçirdiğimizde pazara gelen bir kişi,aracını otoparka bırakıp asansörle üst iki katta alışverişini aynı marketlerde olduğu gibi küçük market sepetleriyle yapabilecektir. Artık Osmaneli’nin tartışılmayacak merkezi Belediyemiz,Kaymakamlığımız, pazaryerimiz, TOKİ alanının olduğu alan olacaktır.” diye konuştu.

Bilecik’in En Büyük ve En Ucuz Pazarı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. millete hizmet eden tüm başkanlara teşekkürler.

    Cevapla