Altın ve Döviz Makas Aralığı En Az Olan Banka

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birikim yapmak ve paralarının değerini korumak adına altın ve döviz yatırımcıların sıklıkla tercih ettiği yatırım araçlarıdır. Yatırımlarını altın ve döviz ile değerlendirmeyi tercih edenler altın makas aralığı en az olan banka ve döviz makas aralığı en az olan banka hangisi diye merak ediyor.

Döviz alım satım en iyi banka hangisi olduğunu bilmek daha düşük makas aralığı ile işlem yapmak anlamına gelmektedir. Bu nedenle de döviz ve altın makas aralığı en az olan banka 2021 yılında hangisi olduğu büyük önem kazanıyor.

Makas aralığı bir finansal üründe alış fiyatı ile satış fiyatı arasındaki farka denir. Spread olarak da geçmektedir. Dolar almak istediğinizde bir alış fiyatı bir de satış fiyatı ile karşılaşırsınız. Örneğin bankadan Dolar alacaksınız alış fiyatı 7.40 iken satış fiyatı olarak 7.37 olarak gözükebilir. Burada alış satış arasındaki fark olan 0.03 TL makas aralığı anlamına gelir.

Makas aralığı ne kadar düşük olursa kar elde etmek de kolaylaşır. Bu nedenle de bankaların makas aralıkları yatırım yaparken önem arz ediyor. Bir banka hesabı açmadan önce mutlaka altın ve döviz makas aralıkları en düşük banka hangisi olduğunu araştırmalısınız.

Altın ve döviz kuyumculardan, döviz bürolarından alınabildiği gibi bankalardan zahmetsiz bir şekilde internet ortamında alınıp satılabiliyor. Bu nedenle evden çıkmadan mobil uygulama ya da internet bankacılığı üzerinden altın veya döviz alıp satmak mümkün.

Makas aralığı en az olan bankalar da yatırımcılar tarafından daha çok tercih ediliyor. Altın hesabı makas aralığı en az olan banka gram altın ile yatırım yapacakların dikkatini çekiyor. Günümüzde altın yatırımcısının en çok tercih ettiği altın türü gram altın olmakta.

Döviz makas aralıklar 2021 yılında bankadan bankaya değişiklik göstermekte. Kimi bankalarda makas aralıkları daha fazla iken bazı bankalar daha düşük makas aralıkları vererek yatırımcılara avantaj sunuyor.

Döviz alım satımı için en çok tercih edilen bankalar arasında Enpara, HSBC, TEB, Ziraat Bankası, KuveytTürk Senin Bankan ve TFX Target gibi bankalar yer almakta.

Bu bankalardan döviz alıp satabilmek için öncelikle bir döviz hesabı açmanız gerekir. Bazı bankacılık uygulamaları 24 saat işlem verirken bazıları mesai saatleri dışında makas aralıklarını açar. Sabah mesai başlangıcında döviz makas aralıkları tekrar eski haline gelir.

Bankaların altın makas aralıkları da birbirinden farklı olabiliyor. Bu nedenle altın alım satımı yaparken kar elde edebilmek için bankaların altın hesabı makas aralıkları hakkında bilgi sahibi olmak gerekmekte.

Gram altın makas aralığı en az olan banka olarak değerlendirilenler arasında Enpara, TEB, TFX Target, Senin Bankan, Garanti Bankası yer alıyor. Bu bankalarda diğerlerine göre altın makas aralıkları daha düşük. Ancak gün içinde makas aralıklarında açılmalar meydana gelebiliyor.

 

 

Altın ve Döviz Makas Aralığı En Az Olan Banka
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin