Bilecik’in kaderini değiştirecek ADAM önemli açıklamalarda bulundu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Valiliği tarafından 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle ilimizdeki gazeteciler onuruna kahvaltı verildi.

Polisevinden düzenlenen kahvaltı programında gazetecilerle yakından ilgilenen Vali Elban, katılımcılarla sohbet etti. Oldukça sıcak bir ortamda geçen kahvaltıda gazetecilerin ilimizle ilgili sorularını cevapladı.

 

YENİ HASTANENİN TEMELİ MART AYINDA ATILACAK

Yeni hastanenin temelinin Mart ayında atılacağını söyleyen Vali Elban, “ihalenin gidişinde çok büyük sorun olmayacağını söylediler. Katılan firma sayısı ve katılan firmaların ciddiyetini görünce işe samimi girenler yani tabiri caizse birbirini şikayet eden kazanan kazanır diğerlerine saygı duyar gibi düşüncede olan kimseler. Şu ana kadar itirazda gelmedi. 2 yıl içerisinde biter, inşaatta başladıktan sonra kaba inşaatı bittikten sonra hızlıca olur diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

YENİŞEHİR YOLU TAM GAZ

Yılan hikayesine dönen, 2008 yılından bu yana yapılan tüm ihaleri Kamu İhale Kurumu’na (KİK) takılan ve son yapılan ihale ile yapım çalışmalarına başlanılan Yenişehir yolunda çalışmaların da devam ettiğini aktaran Vali Elban, “Yenişehir yolu iyi şu anda bile çalışıyorlar dikkat ediyorsanız. Bu zamana kadar iki ayrı şantiye ile yürüyordu. Köprü kısmı ve Pelitözü çevre yolu, öbür tarafta Yenişehir çevre yolu ile devam ediyordu. Çünkü bu tek ihale bizim bu köprü dahil buradan başlayıp Yenişehir çevre yolundan havaalanı yakınına kadar sağlanan yol bir bütün olarak ihale edildi. Bizde şunu rica ettik yani o tarafta çok ciddi sorun yok, 17-18 km’lik virajlı gözüken kısmı var. O şekilde söz verdiler şantiyeyi bu tarafa kaydıracaklar.  yolun 17-18 km’lik bizden tarafı bitirelim istiyoruz. Burası bittiği zaman öbür taraf çok büyük bir sorun değil” dedi.

 

TURİZM ALANINDA ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR

Bilecik’in tanıtım ve turizm çalışmaları kapsamında birçok proje hazırlığı içerisinde olduklarını, bu kapsamda önemli çalışmalar yapıldığını sözlerine ekleyen Vali Elban,  “İki türlü çalışmamız var. Belki ilk geldiğim günlerde konuştum bu ilin en başta sorunlarında birisi hiç tanınmamış olması. Bilecik dediğimizde birçok kişi Urfa Birecik mi diye soruyor. Yada Bursa’ya yakın bir yer mi diye soruyor. hatta birçok kişi Söğüt’ü biliyor, Söğüt Merkez diye biliyor. Bunun içinde daha çok sosyal medyayı kullanan bir çalışma düşünüyoruz. Osmaneli İçmeler’e ilişkin aşamaların tamamlandı, içmeleri turizme kazandırmayı amaçlıyoruz.”

 

TRAFİK SORUNU

Trafik sorununu anlamak için zaman zaman kendisinin de dar alanlara arabası ile girerek trafik sıkışıklığına baktığını söyleyen Elban, “Ben bazen hükümet etrafından 100 mt ilerleyince sokaklarda hiç araç olmadığını görüyorum. Ben kendi aracım ile gelsem rahat rahat dar sokaklara girer işimi halleder giderim. halkımızda gideceği en yakın yere araba park etme düşüncesi var ama aynı zamanda konut alanlarında etkisi çok var. Bu işin tek bir polisiye tek bir ile çözülme ihtimali yok yardımcı olmaya çalışıyoruz ama polisiye kanalı ile de bir süre sonra gereksiz bir münakaşaya giriyorsunuz” diyerek trafiğe nefes aldıracak yeni uygulamalar yapılacağını söyledi.

 

KAMU BİNALARI BİR ARADA
Valilik, Adliye ve Emniyet binaları gibi kamu binalarının 1. Organize Sanayi Bölgesi ile Polis Evi arasındaki alana taşınmasına ilişkin projeleri olduğuna değinen Vali Elban, takas yöntemi ile istedikleri arazinin Genel Kurul’dan geçmesini beklediklerini ve daralan Bilecik’in merkezini o bölüme taşınmasına ilişkin projeleri olduğunu aktardı.

 

SÖĞÜT ŞENLİKLERİ ÖZÜNE DÖNECEK!

Söğüt Şenliklerinin renkleneceğini ve özüne döneceğini belirten Vali Elban, şenliklerin 3 gün boyunca dolu dolu kutlanmasının amaçlanacağını ve siyasi arena ile konuşmalardan arındırılacağını söyleyerek, “Ertuğrul Gaziyi Anma ve Söğüt Şenliklerini renklendirmeye çalışıyoruz. 3 gün boyunca dolu dolu etkinlikler yapacağız. Karakucak güreşi ve cirit gibi farklı etkinlikler düzenlenecek. Yörük çadırlarında Yörüklerimiz, kendi kültürlerini sergilerken, bilimsel sohbetlere de yer vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

|_ YILIN 365 GÜNÜ MÜSABAKA YAPILACAK

Etkinlikleri 365 güne de yaymak istediklerini vurgulayan Vali Elban, “Ertuğrul gaziye bir hafta sonu gelen adam orada bir şey görecek. Mehter, askerin nöbet değişimi, cirit görecek veya yapılardan etkilenecek. Mutlaka bir şey yapacağız. O turnuva ile ilgili bir çalışmamız var. Yani 3 gün boyunca aynı anda en az 2 etkinlik yapacağız. Hem cirit sahasında, hem mevcut sahada hemde diğer alanlarda birçok yeniliklere imza atıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

|_ ŞİFALI PİLAV
Şenlik’te dağıtılan Şifalı pilav ile ilgili o kargaşaya son vereceklerini söyleyen Elban, “şifalı pilav dağıtacağız, bu etkinliğin olmazsa olmazıdır ama o rezillikten çıkartacağız onu. Daha mantıklı bir sistem sunacağız.” dedi.

 

|_ ÇADIR

Çadırlardaki tabelaların dahi Valilik tarafından belirleneceğini ve herşeyi standartlaştırmaya çalıştıklarını söyleyen Elban, “herkes kendi gelip afiş asamayacak. Bize kim kayıt yaptırmışsa onu yazacağız oraya. Ebatlarını da biz belirleyeceğiz standart olacak benim çadırım büyük, senin çadırın küçük kavgası olmayacak, bir tane büyük çadır olacak orada oda bizim çadırımız olacak. Şenliklerde etkinlik yapacakların kayıt yaptırarak, akredite olmaları gerekecek. Kayıt yaptırırken bir şartımız var, buraya gelen kişi etkinlik yapacak etkinlik yapmayanı almayacağız buraya” dedi.

 

|_ GÜREŞ
Söğüt şenlikleri ile ilgili düzenlenecek güreş müsabakalarında sadece Türkiye çapında olmayacağının altını çizen Elban, “Avrasya olacak, Avrupa coğrafyasındaki müslüman ve Türk kökenli güreşçiler de gelecek. O şekilde bir planlama yapıyoruz. Yine balkan coğrafyasından insanların gelmesini istiyoruz etkinliğe. Onlarla ilgili beklentilerimiz var, çok ciddi bir hazırlığımız var yani hem o 3 gün dolu dolu olsun.” dedi.

 

 

|_ ÇADIRLARDA YARI BİLİMSEL ETKİNLİKLER YAPILACAK
Birkaç çadır da da aynı anda yarı bilimsel sohbetler de yapılacağını vurgulayan Elban, “kimsenin izlemediği 50 kişilik konferans yerine çadırlarda bu işi bilen adamları oturtacağız sohbet havasında aynı anda biri otursun dursun Fakih’i anlatsın öbürü Ertuğrul Gaziyi anlatsın sohbet anlamında biraz interaktif. Biz biraz halkı katmak istiyoruz, gelene birkaç bir şey versin istiyoruz. Şimdi orada bir konferans edasında bir akademisyen çıkıyor 40 kişiye hitap ediyor o 40 kişi içerisinde 39 kişi mecburi geliyor.” ifadelerini kullandı.

 

|_ “FEDAKARLIK YAPMALIYIZ!”
Şenlikler ile ilgili çok ciddi tedbirler alındığını hatırlatan Elban, “o gün aynı zamanda fedakarlık günü. Fedakarlığı kim yapacak biz yapacağız yani Bilecikli Söğütlü yapacak. Ev sahibiyiz biz. Binlerce insanın gezdiği yerde, ekmek geç gelebilir, suyu da her zaman bulamayabiliriz. araba parkıyla da ilgili sorun yaşayabiliriz. Biz bunu görmeyeceğiz yani. Çünkü biz bunları gelen misafirlerimiz için kolay kılmaya çalışacağız. Çünkü ne kadar çok misafir o kadar çok döviz. Ne kadar çok misafir ilin o kadar tanıtılması. Onun için bazı şeyleri biz görmeyeceğiz.” dedi.

 

Düzenlenen yemeğe Vali Süleyman Elban, Bilecik Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Bilecik Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürü Seviye Beyli, Bilecik Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı Muhsin Arslan, Sakarya Gazetesi Sahibi Şadi Erdal, Yarın Gazetesi Sahibi Mehmet Özgür, Değişim Gazetesi Sahibi Mehmet Ergün, gazete çalışanları ile Anadolu ajansı, TRT ve Haber228 muhabiri Ali Osman Çelikal katıldı.

 

Bilecik’in kaderini değiştirecek ADAM önemli açıklamalarda bulundu!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 14 Ocak 2017, 12:47

    bilecik halkı adına sayın valimize teşekkür ediyoruz.başarılarının devamını diliyoruz allah işlerinizi kolay kılsın.

    Cevapla
Bizi Takip Edin