BİLECİK’TE NEVRUZ KUTLAMALARI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te Nevruz Bayramı dolayısıyla Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde tören düzenlendi.

Okulun Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni Metin Kiraz, yaptığı konuşmada, milli bir bayram olan Nevruz’un Müslüman olan ya da olmayan çeşitli Türk toplulukları arasında dua ettikleri asırlar öncesinden bugüne kadar farklı farklı şekillerde, ama aynı ruhla kutlandığını söyledi.

 

Okulda Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni olarak görev yapan Metin Kiraz, burada yaptığı konuşmada, “Ergenekon’dan demir dağları eriterek dirilen atalarının ruhlarıyla yanan bir ateştir. Bu ateş, hiç sönmeden binlerce yıl yandı ve gelecekte de kıvılcımlarından binlerce gönlü tutuşturarak ”ortak kültür ocağı”nda binlerce ruhu ısıtacaktır.” dedi.

Öğrencilerin şiirler okuduğu ve halk oyunlarının sergilendiği programda, protokol üyeleri boyalı yumurtaları tokuşturdu.

 

Program, protokol ve öğrencilerin üzerinden atlamasıyla sona erdi.

 

Düzenlenen programa Vali Süleyman Elban, Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim taş, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık ile  öğrenciler katıldı.


İLGİLİ HABERLER:

 

BİLECİK’TE NEVRUZ KUTLAMALARI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin