BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI FİKRİ IŞIK BİLECİK’TE

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bir takım ziyaret ve temaslarda bulunmak  üzere Bilecik’e geldi.


(ilgili konu başlıkları aşağıdaki gibidir, başlıklara tıklayarak sayfa içinde içerikleri inceleyebilirsiniz..)

» SANAYİ PAYI AÇISINDAN BİLECİK BİRİNCİ ŞEHİR

» İMF’YE BORÇ VERECEK DURUMA GELDİK

» TÜRKİYE, AK PARTİ İKTİDARI DÖNEMİNDE ÖNEMLİ BİR SIÇRAMA YAPTI

» ECOTORQ’UN SERİ ÜRETİMİNE BAŞLANDI

» TERÖR ÖRGÜTÜ 7 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARINI YANLIŞ OKUDU

» TÜRKİYE PEK ÇOK BADİRE ATLATTI


SANAYİ PAYI AÇISINDAN BİLECİK BİRİNCİ ŞEHİR

Bilecik’te Şeyh Edebali Türbesi’nde dua eden Bakan Işık, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir’i de ziyaret etti.Bakan Işık, Valilikteki ziyarette yaptığı konuşmada, cihan imparatorluğuna beşiklik yapmış Bilecik’te bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Bilecik’in her dönemde Türkiye’nin en önemli illerinden birisi olduğunu belirten Bakan Işık, bu kentin büyümesi, gelişmesi ve kalkınmasının öncelikleri arasında olduğunu kaydetti.Bakan Işık, son dönemde yapılan yatırımlarla Bilecik’in hak ettiği yere doğru hızla ilerlediğini dile getirerek, şunları kaydetti:”Ulaşımdan eğitime kadar son derece büyük yatırımlar var. İnşallah bu yatırımlar durmadan devam edecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bizim için Bilecik’in ayrı bir güzelliği var. Bilecik, şehirdeki bütün ciro içerisindeki imalat sanayi payı açısından Türkiye’nin birinci şehri. Şu anda şehirde üretilen cironun yüzde 60’ı imalat sanayinden geliyor. O açıdan Türkiye’de bir numaralı şehir Bilecik, iki numaralı şehir Tekirdağ, üç numaralı şehir de Kocaeli. Dolayısıyla sanayinin şehrin ekonomisi içerisindeki payı son derece önemli. Bu açıdan Bilecik’in Bakanlık olarak da sanayinin nitelik kazanması ve sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirmesi açısından da son derece önemli bir yeri var.”

Vali Nayir’i ziyaretinin ardından Bilim, Sanayi ve teknoloji il müdürlüğünü ziyaret eden Işık, gördüğü mülteci iki çocuğu severek onlar ile sohbet etti.

Valilik ziyaretinin ardından Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı makamında ziyaret ederek kentteki çalışmalar hakkında bilgi alan Işık, bir sonraki ziyaretini AK Parti İl başkanlığına gerçekleştirdi.


 

İMF’YE BORÇ VERECEK DURUMA GELDİK

Bilecik AK Parti İl başkanlığı ziyaretini gerçekleştiren ışık burada yaptığı konuşmada  Türkiye’nin İmf’ye borç verecek konumuna geldiğini belirten Işık, “Allah’a hamd olsun çok güzel işler yaptık, çok güzel işler yapmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin hamd olsun yani 3 kuruşa, 5 kuruşa muhtaç olduğu dönemleri biliyoruz, biraz önce belediyede konuştuk. marmara depreminden sonra dünya’nın bize gönderdiği depremzedeler için harcayın dediği parayı o dönemin hükümetin başbakanı merhum  Ecevit, biz bunu memur maaşlarına kullanmıştık, kullanmak zorunda kaldık demişti. Türkiye’nin İmf’ye borç verecek konuma geldiğini belirten Işık, “Eskiden İmf’den 5 milyon dolar borç para alacağız diye malesef bizim Devlet adamlarımız başkalarının önünde düğme ilikliyordu ve adeta esas duruşta duruyordu. Hamd olsun o günler geride kaldı, artık İmf’den borç almıyoruz, Imf’ye borç verecek konuma geldik.” dedi.

 

TÜRKİYE, AK PARTİ İKTİDARI DÖNEMİNDE ÖNEMLİ BİR SIÇRAMA YAPTI

Bakan Işık, Türkiye’nin çok iyi bir noktaya geldiğini ve AK Parti iktidarı döneminde önemli bir sıçrama yaptığını belirterek “3 bin 300 dolarlık milli gelirden 11 bin dolarlara kadar yükseldik. şimdi inşallah yeni bir sıçrama dönemindeyiz. Artık hedefimiz 20 bin doları geçen bir milli gelire ulaşmak. onun için de diyoruz ki artık, sanayimizin niteliğini arttıracağız, daha katma değeri yüksek ürünler üreteceğiz, bilim ve teknolojiye arge ve inovasyona daha fazla yatırım yapacağız.” dedi.

 

ECOTORQ’UN SERİ ÜRETİMİNE BAŞLANDI

Türkiye’nin ilk yerli kamyon motoru olan ecotorq’un seri üretimine başkandığını belirten Işık, “Türk mühendislerinin dizayn ettiği, mühendisliğini ve prototipini yaptığı ve seri üretim noktasına kadar getirdiği Türkiye’nin ilk yerli kamyon motorunu seri üretimine başladık. şimdi bu Allah’a hamd olsun Türkiye için gurur kaynağıdır. Artık Türkiye başkasının eline ve ağzına bakan bir ülke değil. Artık savunma sanayimizde, şu bize silahı vermezse ne yaparız diye endişe edecek durumda değiliz, Artık Allah’a şükürler olsun Türk silahlı kuvvetlerimizin ihtiyaç duyduğu silahları kendimiz yapıyoruz. Elbette isteriz ki bu silahlar hiç kullanılmasın. isteriz ki bu silahları hiç bir şeklide kullanılmak zorunda kalınmasın. Ama işte görüyorsunuz çok yoğun bir terörle mücadele çalışması yürütüyoruz.” dedi.

 

TERÖR ÖRGÜTÜ 7 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARINI YANLIŞ OKUDU

Terör örgütü’nün 7 haziran seçim sonuçlarını yanlış okuduğunu belirten Işık, “7 haziran seçim sonuçlarını yanlış okuyan terör örgütü zannettiki Türkiye’deki geçici hükümet biz terörü azdırırsak bize operasyon yapamaz, bizim söylediklerimizi kabul etmek zorunda kalır. çok yanlış bir hesap yaptılar ve şimdi tepelerinde bomba, çok yoğun bir terörle mücadelede bunun karşılığını alıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı, şu ana kadar 23 temmuzdan bugüne kadar 5 bin 395 tane terörist etkisiz hale getirilmiş. Bu terör örgütünün belki yarısından çoğu ve çoğu da terör örgütünün güvendiği elemanlar. Bunları yaparken geçmişten farkımız ne? geçmişten farkımız artık kendi teknolojimizle ürettiğimiz silahları kullanıyoruz. Falanca ülke benim silahımı şurada kullanamazsın diye bize sınırlama getiremiyor. Bütün bunlar Türkiye’de başarılıyor ve yeni ufuklara yelken açıyoruz.” dedi.

 

TÜRKİYE PEK ÇOK BADİRE ATLATTI

Türkiye’nin pek çok badire atlattığını hatırlatan Işık, “bir sürü darbe senaryosunun yazıldığı dönemleri yaşadık. bir danıştay saldırısı yaşadık, bir irtica seneryosu yazılmıştı. 367 garabetini yaşadık. 27 nisan ev muhtırasını yaşadık. dünyada belki ilk defa iktidarda olan ve yüzde 46.5 oy alan bir partiye kapatma davası açıldı o süreci yaşadık. referandum sürecini yaşadık, gezi olaylarını yaşadık, arkasından belki tarihteki en büyük ihanetlerden biri olan paralel çete ihanetini yaşadık ve şimdide terörle çok yoğun bir mücadele yapıyoruz. Bukadar mücadelenin içerisinde eğer iktidar bu mücadeleyi başarıyla yürütüyorsa burada önemli paylardan birisi teşkilatlarımızdır. teşkilatlarımızın bu konudaki duruşu bizim için her zaman bir güç kaynağı.” dedi.

bilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleri

BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI FİKRİ IŞIK BİLECİK’TE
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin