DASK Sorgulaması Nasıl Yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapılarda deprem sebebiyle meydana gelen zararların karşılanması için yapılan DASK sigortası vatandaşlara güvence sağlar. Risk paylaşımına imkan veren bu sigorta ile depremden önceki standartların afet sonrasında da devam edebilmesi hedeflenir. Bu nedenle yapı sahipleri DASK sorgula işlemini düzenli olarak yapmalı, bu sigortayı yaptırmayı ihmal etmemelidir.

Tanım olarak baktığınızda zorunlu deprem sigortası maddi zararları karşılayan ve deprem anında veya sonrasında oluşan hasarları gideren bir poliçe türüdür. DASK yaptırma talebinizle birlikte beklenmedik anda yaşayacağınız afetlere karşı kendinizi güvence altına almış olursunuz. Eğer ilk kez sigorta yaptıracaksanız DASK teklifi al hizmetinden yararlanarak en uygun sigorta koşullarına sahip olabilirsiniz. Bu amaçla DASK online poliçe uygulamasıyla süreci kendiniz için daha hızlı hale getirebilirsiniz.

DASK Kapsamı Nedir?

DASK neleri kapsar diye baktığınızda sigorta kapsamına giren yapı türleri ile ilgili bilgi edinebilirsiniz. Buna göre kat irtifakı alınan yapılar, tapu ayrımı yapılmamış kooperatif evleri, tapu sicilinde arazi, arsa ya da boş alan şeklinde geçen yerler, devlet tarafından afet sonucu yaptırılan konutlar, özel mülkiyete tabi ve konut olarak inşa edilen yapılar vb. DASK sigorta bedeli hesaplamasına dahil edilmektedir. Bu yapılarınız için online olarak DASK teklifi al hizmetine başvurabilirsiniz. Eğer mevcut sigortanız varsa bunun için DASK sorgula yapabilir, sigortanızın başlangıç ve bitiş tarihi detaylarına ulaşabilirsiniz.

DASK ücreti ne kadar sorusuna yanıt aradığınızda size en uygun teklifin e-sigortam tarafından verildiğini göreceksiniz. Bunun için öncelikle sigorta yenileme mi yoksa yeni sigorta mı yapacağınızı seçmelisiniz. Eğer yeni bir DASK yaptıracaksanız sırasıyla sigortalı bilgileri, DASK adres bilgileri, DASK yapı bilgileri, detay ve kayıt aşamalarını doldurmalısıdır. Bunun neticesinde size özel DASK fiyatları sunulacaktır.

DASK Sorgulaması Nasıl Yapılır?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin