Diş Beyazlatma İçin Öneriler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hidojen Peroksit veya Carbamid Peroksit olarak bilinen madde sağlıklı bir gülüş için dişlerin beyazlatılması tedavisinde diş hekimlerince kullanılmaktadır. Gayet basit bir uygulamaya sahip olan bu maddeler diş hekiminizin tavsiyeleri ölçüsünde sizlerde evinizde kullanabilirsiniz. Bu maddenin en büyük özelliği dişlere uygulandığı sırada kimyasal bir tepkime sonucunda ortaya çıkan oksijenin diş minesine etki etmesi sonucunda dişin beyazlatılmasını sağlamaktadır.

 

Dişlerin beyazlatılması noktasında ev tipi ve ofis tipinin birlikte uygulanması neticesinde daha iyi sonuç alabilirsiniz. Ev tipi beyazlatma uygulaması diş hekiminin ilk olarak size özel model üretmesiyle başlıyor. Şeffaf olarak hazırlanan plak dişlerin beyazlatılması işlemi için jel ile birlikte nasıl kullanılacağı diş hekimi tarafından hastaya anlatılmaktadır. Ofis tipi beyazlatma uygulaması ev tipinden farklı olarak diş yüzeylerine ortalama 45 dakikalık ışın şeklinde uygulanarak yapılmaktadır. Dişlerin beyazlatılması için uygulanan ışınlar herhangi bir şekilde dişlerde aşındırma meydana getirmemektedir.

 

Diş tedavisinde uygulanan beyazlatma işlemi mevcut diş rengine açıklık verilmesidir. Diş hekimi tarafından uygulanan beyazlatma işlemi sadece doğal dişlerde mevcut olup lamina,  damak protez ve kaplamalara herhangi bir etkisi yoktur.

 

Diş yüzeyleri sarımtırak bir renge sahip olup kimilerinde bej veya bir kısmı beyaz olarak görülebilmektedir. İnsan yaşının ilerlemesiyle birlikte diş rengi koyulaşmaya doğru yol alırken, tüketilen yiyecek ve içeceklerden dolayı diş yüzeyinde lekelenmeler meydana gelir. Ayrıca insanların kendi sağlığı için aldığı antibiyotikler dişin iç kısımlarından renklenmesini neden olabilir.

Diş Beyazlatma İçin Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

Diş beyazlatma uygulaması için ev ve ofis tipini kullanacak olan hastaların dikkat etmesi gereken birtakım hususlar bulunmaktadır. Bunların başında diş hekimi-hasta uyumu çok önemli olup hastanın randevularına eksiksiz iştirak etmesi gereklidir. Diş hekiminin uyarılarını dikkate alıp dişlerin farklı bir renge dönüşmesini sağlayan yiyecek ve içeceklerden uzak durmalıdır.

 

Diş hekimi tarafından uygulanan diş beyazlatma işlemi kişinin sahip olduğu orijinal diş rengine göre değişiklik göstermekle birlikte özellikle zamana bağlı dişlerde koyulaşmanın önüne geçilememektedir. Uygulanan beyazlatma işlemi bir yıl veya hastaya göre değişiklik göstererek daha kısa sürede sonlanabilir.

Kaynakhttp://www.adadent.com.tr/dis-beyazlatma

Diş Beyazlatma İçin Öneriler
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin