Doğada hayatta kalmayı öğrendiler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) desteğiyle başlatılan “Doğada Hayatta Kalma Projesi”ne katılan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve öğretmenlere, Bilecik’in Osmaneli ilçesindeki kampta eğitim verildi.

osmaneli-nde-dogada-hayatta-kalma-projesi-egitimi-5779

TÜBİTAK destekli Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesince yürütülen, Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Osmaneli Belediyesinin ayni katkı sunduğu “Doğada hayatta kalma” eğitimi başlıklı proje kapsamında Osmaneli Belediyesi Prof. Dr. Yunus Söylet İçmeler Tesisleri’nde 20 katılımcı, teorik ve uygulamalı bilgiler aktarıldı.

Proje koordinatörü Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Yasin Ünal, 2015 yılından itibaren farklı alanlarda eğitimlerini yaptıklarını, 6 üniversiteden doğa bilimleri ve doğal yaşam konularında uzman 10 akademik personelin deprem bölgesinde görev alan Manisa UMKE ve Doğa Koruma Parklar ekipleri ile öğretmenlere, kamp, kampçılık, ilk yardım, ateş yakma, barınak yapma ve su bulma gibi eğitim verildiğini söyledi.

 

Eğitimde, arazide kamp tekniklerinde yerinde uygulamalı olarak gösterildiğini ifade eden Ünal, “Amacımız uygulamalı olarak hem öğretmek hem de bilgilerimizi yaygınlaştıröaktır. Katılımcılarımıza ülkemizde ve dünyada kaçınılmaz olan afetlere hazırlamaya çalışıyoruz.” dedi.

Manisa UMKE personeli ve depremde görev alan Asiye Metecan da projenin, sahada arama kurtarma çalışmaları yaparken kendilerine gerekli olan eğitimlerin bir parçası olduğunu belirterek, “Aldığımız her eğitim sahada daha fazla insanın hayatını kurtarmak için bize vesile oluyor. İnşallah sahada uygulamak zorunda kalmayız ama bu bilgiler bizim için gerekli. Afette ve acil durumlarda ilk 72 saat çok önemli. Bu eğitimlerin ilkokuldan itibaren hatta anaokulundaki çocuklarımıza eğitimlerin verilmesi ve yaygınlaştırılması gerekiyor. Adıyaman’da 115 sonra 38 yaşında bayanı enkaz altından bayan kardeşimiz çıkarttık. Manisa ekibi olarak 70’e yakın vatandaşımızı canlı olarak enkazdan kurtardık.” diye konuştu.

UMKE görevlisi Nazan Yiğit ise ilk olarak Hatay bölgesinde görev aldığını daha sonra da Adıyaman’a gittiğini aktararak, aldıkları eğitimler doğrultusunda insanların yaşamlarına dokunmaya çalıştıklarını, aldıkları eğitimle bilgilerine bilgi kattıklarını dile getirdi.

 

osmaneli-nde-dogada-hayatta-kalma-projesi-egitimi-5780     osmaneli-nde-dogada-hayatta-kalma-projesi-egitimi-5781     osmaneli-nde-dogada-hayatta-kalma-projesi-egitimi-5782     osmaneli-nde-dogada-hayatta-kalma-projesi-egitimi-5783     osmaneli-nde-dogada-hayatta-kalma-projesi-egitimi-5784     osmaneli-nde-dogada-hayatta-kalma-projesi-egitimi-5785

Doğada hayatta kalmayı öğrendiler
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir