ERTUĞRUL GAZİ TÜRBESİ’NDE “SAYGI NÖBETİ”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’nin türbesinde askerler tarafından 365 gün nöbet tutulacak.

 

 

Bilecik Valiliğince hazırlanan proje kapsamında, ilk defa başlatılan “saygı nöbeti” alp kıyafetli askerler tarafından seremoniyle uygulandı.

 

Bilecik Valiliğince hazırlanan proje kapsamında, Söğüt ilçesinde Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’nin türbesinde başlatılan ”Saygı nöbeti”, alp kıyafetli askerler tarafından seremoniyle uygulandı.

 

Nöbet ve seremonide Bilecik Valiliğince temin edilen alp kıyafetleri, aksesuarlar ve tarihi misyona uygun malzemeler kullanıldı. Söğüt’te, ”Türk  kültürünün yaşatılması ve yeni nesillere aktarılması, ecdada saygı, samimiyet,  örf, adet ve geleneklerin yaşatılması” anlayışı kapsamında hazırlanan proje, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

 

Bilecik Valiliği, Jandarma Genel Komutanlığı ve Bilecik 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı iş birliğiyle hazırlanan projede, Söğüt Jandarma Ulaştırma Eğitim Merkezi Komutanlığındaki 9’u uzman çavuş, 4’ü erbaş ve er olmak üzere 13 asker nöbet ve nöbet değişim töreninde görev yapcak.

 

Askerler, Ertuğrul Gazi Türbesi’nde ”saygı nöbeti”ni yılın 365 günü tutacak.

 

Vali Süleyman Elban, yaptığı açıklamada, Ertuğrul Gazi’ye saygı ve askeri kişiliğine hürmet adına hayata geçirdikleri projeden duyduğu  mutluluğu dile getirdi.

Tarihi misyona uygun bir proje gerçekleştirdiklerini ifade eden Vali Elban, şöyle konuştu:

 

”Osmanlı İmparatorluğunun kurulduğu, ilk tohumlarının atıldığı Söğüt’te, Ertuğrul Gazi’ye saygı, askeri kişiliğine hürmeten burada Jandarma Genel Komutanımızla görüştük ve askerlerimizin saygı nöbeti tutması gerektiği konusunda mutabık kaldık. Bunu yaparken tarihi misyona uyumlu olarak, tarihi kıyafetlerle yapsınlar istedik. Dolayısıyla kendilerine Alp kıyafetleri hazırlattık ve artık askerlerimiz Alp kıyafetleri ile burada saygı nöbeti tutmaya bugünden itibaren başlayacaklar. Bizim amacımız burada hem diriliş, kuruluş ruhunun daha canlı yaşatılması hem de gelen misafirlerimizin bu ruhu, tarihi duyguyu daha fazla hissetmesi, gençlerimize de bu tarih şuurunun daha anlamlı bir şekilde aşılanması ve aktarılmasını hedefliyoruz. Projemize destek olan başta İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya, Jandarma Genel Komutanımız Orgeneral Yaşar Güler’e ve Bilecik 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığına teşekkürlerimi sunuyorum.”

ERTUĞRUL GAZİ TÜRBESİ’NDE “SAYGI NÖBETİ”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 9 Mayıs 2017, 09:40

    Projeyi hayata geçiren sayın valimize saygılar sunar teşekkürlerimizi arz ederiz, Osmanlı topraklarında ve tüm ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızda bu uygulamayı içtenlikle onaylayacaklarını ve yerinde bir uygulama olduğunu belirtmek isteriz.

    Cevapla
  2. 10 Mayıs 2017, 08:37

    Kıymetli Valimizin yaptığı başarılı bir çalışma daha.Bilecik için güzel bir proje teşekkürler sayın Valimiz.

    Cevapla
Bizi Takip Edin