Evde Orkide Bakımı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orkide gibi asil bir bitkiye sahip olduğunuzda onu kaybetmemek için her şeyi öğrenmek istersiniz. Çiçeklenme dönemi ile evi şenlendirir ve her ortama ayrı bir renk katar. Uyumu ile herkesin kalbini çalan bu bitki için evde orkide bakımı hakkında bilgi vermek isteriz.

Evde Dendrobium orkide Bakımı

Kendi Dendrobium orkidelerinizi yetiştirmekle ilgileniyorsanız, bilmeniz gereken birkaç şey var. Genel olarak, bitkinin büyümesi için aydınlık ve kuru bir yere ihtiyacı vardır. 10 ila 12 santigrat derece arasında ılımlı bir sıcaklık aralığı gerektirir. Bitkiyi kesimler kullanarak veya çalıyı bölerek kolayca çoğaltabilirsiniz. Bitkinin sağlığını korumak için sulama ve uygun havalandırma önemlidir.

Evde Phalaenopsis orkide bakımı

Evde uygun Phalaenopsis bakımı, bu güzel orkidenin besin gereksinimlerini anlamakla başlar. 13 ila 15 santigrat derece arasında serin bir iklimi tercih eder. Camlı bir balkon, orkidenizi soğuk aylarda tutmak için mükemmel bir yerdir. Evde Phalaenopsis orkide bakımı, dengeli bir gübre ile gübrelemeyi de içerir. Bu bitki aktif büyüme döneminde günde iki kez ve dinlenme dönemlerinde ayda bir kez sulanır.

Phalaenopsis orkideleri gençken, onları evde nakletmeye çalışmamalısınız. Ancak iki veya üç yıl sonra toprak çok kurur ve sıkışır ve taze malzeme ile değiştirilmelidir. Yeni saksının eskisinden biraz daha büyük olduğundan emin olun, aksi takdirde kökler düzgün bir şekilde büyüyemez. Bu çiçeklenmeyi geciktirecek ve enerji naklini boşa harcamış olacaksınız.

Evde Keiki orkide bakımı

Keiki orkideleri, çiçek açması üç yıla kadar sürebilen ana bitkilerin klonlarıdır. Bitkinin keiki olabilmesi için yaklaşık iki veya üç inç uzunluğunda üç yaprağı ve kökü olması gerekir. Keiki’nin çiçek sapı, ana bitkininkiyle aynı renkte olacak ve sonunda kendi bitkisine dönüşecek. Bu süreç doğal olarak gerçekleşir ve çiçek düğümünde biriken bir büyüme hormonu nedeniyle oluşur.

Çeşit çeşit orkide bulunmaktadır. En güzeli birçoğuna sahip olup evde bakabilmek. Daha da güzeli yakınlarımızı mutlu etmek için bir orkidenin yeterli olması. Ancak en kaliteli ve en hızlı sipariş nasıl diyorsanız https://www.kalitecicek.com/bolge/bakirkoy linkine tıklayabilirsiniz.

Genel olarak evde orkide bakımı

Asil orkidelerin bakımı birkaç basit adım takip edilerek evde yapılabilir. Orkideler çiçek açtıktan sonra tercihen gündüz 16°C, gece 10°C serin bir odaya getirilmelidir. Çiçeklenme sonrası sulama ve üst pansuman azaltılmalıdır. Sahte ampulleri canlandırmak için bitkiye ara sıra su püskürtün. Soğuk mevsimde, sulamayı azaltın. Uyku mevsimi boyunca, bitkiyi karanlık ve serin bir yerde saklayın.

Sulama

Orkidenizin ihtiyacı olan bakımı sağlamak için bir lavaboya tutmalı ve orkidenizi beş dakika suda tutmalısınız. Suyun tamamen aktığından emin olun ve bu işlemi gerektiği kadar tekrarlayın. Büyüme mevsimi boyunca suya sıvı gübre eklemelisiniz. Organik sıvı gübreler orkide kökleri için en iyisidir. Orkidenin yapraklarını ve köklerini nemli tutmak için sulamalar arasında periyodik olarak buğulayın. Orkidenizi yeterince sulamazsanız mantar enfeksiyonları gelişebilir.

Hava sirkülasyonu

İç mekanda orkide yetiştirirken, iyi hava sirkülasyonu çok önemlidir. Hafif bir esintiyi teşvik etmek için sıcak aylarda pencereleri açın. Kış aylarında, tropikal bir ormanın serin esintisini taklit etmek için salınımlı bir fanı açın. Ancak orkidelerinizi kurutmamak için fanı düzenli olarak döndürmeyi unutmayın. Orkidelerinizin ortamını bozmadan havayı hareket ettirecek portatif bir fan da kullanabilirsiniz.

Gübreleme

Dikimden sonraki ilk besleme, bitki yeni sürgünler vermeye başladığında yapılmalıdır. Bu besleme için kullanılacak en etkili gübre süksinik asittir. Orkidenizi düzgün beslemezseniz, bakımsız bir bitki ile karşılaşabilirsiniz. Bu sorunu önlemek için orkidenizi evde beslemek için bazı ipuçlarını deneyimli orkide sahiplerinden alabilirsiniz.

Evde Orkide Bakımı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin