Göz Kapağı Estetiği Hakkında Dikkat Edilmesi Gerekenler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Göz kapağı düşüklüğü, göz kapağı sarkıklığı gibi çeşitli göz kapağı estetiği şikayetleri günümüzde göz kapağı estetik ameliyatları ile kısa sürede çözüme kavuşturulabilmektedir. Göz kapağı estetiği İstanbul denilince akla ilk gelen firmalardan birisi olan Quartz Clinique, göz kapağı estetiğine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Gözler, insan ifadesini belirleyen en temel organlardır. Kişinin mutsuz olduğu, ya da çok mutlu olduğu gözlerine bakınca anlaşılabilmektedir. Ancak bazı durumlarda göz kapakları öyle deforme olur ki, kişiler ifadelerini karşı tarafa iletemez hale gelirler. Üstelik daha yaşlı bir görünüme de sahip olurlar. Ki gözler ifadenin temel unsurları oldukları için, estetik bir yapıda olmayan, ifadeleri karşı taraftakine tam olarak iletmeyen kişiler olumsuz geri dönüşler alırlar.

Bahsi geçen olumsuz geri dönüşler kişinin psikolojisini öyle etkiler ki, bir süre sonra dışarıda değil, bizzat kişinin kendi içerisinde yer edinirler. Çünkü kendini beğenmeyen bir kinin aldığı hiçbir iltifatı ciddiye alması gibi bir durum söz konusu değildir. Peki, göz kapağı deformasyonu bulunan kişilerin kendilerini daha genç, daha güzel hissetmelerini sağlayacak bir yol yok mudur?

Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti)

Göz kapağı estetiği, diğer adı ile blefaroplasti, göz kapağındaki fazla derinin alınarak kişiyi istediği genç ve güzel görünüme kavuşturma işleminidir. Göz kapağı estetiğinin en temel özelliği daha önce de bahsedilmiş olunduğu gibi estetik görünümdür. Ancak bazı durumlarda göz kapağı deformesi öyle ileri gider ki, görme bozukluklarına dahi neden olur. İşte böyle durumlarda da göz kapağı estetiği uygulanır ki, görme kalitesindeki bozulma iyileştirilebilsin.

Göz kapağı estetiği İstanbul üzerine araştırmalar yapan ve istekleri bulunan kişilerin karar vermesi gereken ilk durum ne istedikleri ve neye ihtiyaç duyduklarıdır. Çünkü göz kapağı estetiği, hem alt kapağa hem de üst kapağa uygulanabilen bir estetik türüdür. Bu sebeple estetik yaptıracak olan kişinin göz kapağı estetiği İstanbul alanında araştırma yapması ve en profesyonel doktor ile anlaşması önemlidir. Çünkü bilinçsizce yapılacak en ufak hata bile ciddi sorunlara neden olabilecektir. Buna karşılık kişin farkında dahi olmadığı göz sorunu, alanında uzman olan bir doktor ile iletişimde olması halinde çok kolay tespit edilecektir.

Göz Kapağı Ameliyatı Sonrası Süreç

Göz kapağı estetiği İstanbul hakkında bilgi edinmek isteyen kişilerin en çok merak ettiği durum iyileşme sürecidir. Göz kapağı estetiği sonrası iyileşme süresi aşağıda verildiği gibidir:

  • Her iki göz kapağına veya göz kapaklarından herhangi birine uygulanabilen göz kapağı estetiği sonrası 7 ila 10 içerisinde alınması gereken dikişler vardır.
  • İşlem sonrası oluşabilecek morluklar en geç 2 hafta içerisinde geçer.
  • Hastanın 1, 3 ve 7. Günlerde ve 1,3 ve 12. Aylarda kontrole gitmesi gereklidir.
  • İki göz kapağına aynı anda yapılan işlemlerde iyileşme süreci 1 hafta daha uzayabilir.

Göz Kapağı Estetiğinin Endikasyonları Nelerdir?

Göz kapağı estetiğinin en temel yapılış nedeni gençleşme arzusudur. Bazı kişilerde göz kapağı deformasyonları daha erken yaşlarda ortaya çıktığı için bu kişilerin göz kapağı estetiği olmak istemeleri oldukça normaldir. Ancak genel göz kapağı estetiği nedenleri aşağıda verildiği gibidir:

  • Sarkık söz kapağı derisi
  • Göz kapaklarında fonksiyonel düşüklük
  • Gözaltında deri fazlasının olması veya kırışıklıkların bulunması
  • Gözaltında torba oluşması

Yukarıdaki durumlardan herhangi biri veya birkaçı bulunan kişinin göz estetiği ameliyatı olabilmesi için sağlık durumunun iyi olması gereklidir. Sağlığında herhangi bir engel bulunan, örneğin böbrek hastalığı bulunan bir kişinin göz estetiği ameliyatı olması önerilmemektedir. Hastalığına rağmen işlem görmek isteyen hastaların, hastalıkları hakkında doktoru bilgilendirmesi gereklidir ki olası bir komplikasyonun önüne geçilebilsin. Ayrıca hastaların, işlemi gerçekleştirecek olan uzmanlara, işleme dair beklentilerini çok net bir şekilde ifade etmeleri gereklidir. Çünkü işlemde önemli olan hastanın memnun edilmesidir. Tabii ki sağlık koşulları içerisinde.

Siz de göz kapağı estetiği İstanbul alanında uzman ellere kendinizi bırakmak, göz kapağı estetiği fiyatları bağlamda en uygun geri dönüşler almak için bizimle www.quartzclinique.com iletişime geçebilirsiniz.

 

Göz Kapağı Estetiği Hakkında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin