GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI BÜLENT TÜFENKCİ BİLECİK’TE

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi laboratuvar binası temel atma törenine katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci; üniversitelerin, özgür bir ortamda evrensel bilginin üretildiği ve yeni kuşaklara aktarıldığı güzide kurumlar olduğunu söyledi.Ar-Ge ve inovasyon,üniversite-sanayi işbirliği, bilim ve teknolojinin ülke kalkınması adına ço0k büyük önem taşıdığını vurgulayan Bakan Tüfenkci, “Avrupa ve Avrasya’nın üretim merkezi olmayı hedefliyoruz.” dedi.

 

Kamu kaynaklarının Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerine ayırdığımız pay günden güne artış göstermektedir diyen Bakan Tüfenkci; 2001’de 1,3 milyar TL olan Ar-Ge harcamalarını 20,6 milyar TL ile tam 16 katına çıkarttık. 2003 senesinde Ar-Ge harcamalarının GSYH içindeki payı sadece binde 48 iken 2015 sonu itibariyle bu değeri %1,06’ya yükselttik.

 

 

“Bilgiyi üretmek kadar kullanmak da önemlidir”

İnovasyon ve tasarım, üniversite-sanayi işbirliğinin büyük önem arz ettiği alanların başında gelmektedir. Hangi ürünü üretirseniz üretin, bugün bir ürünün değerini arttıran en önemli unsurlardan biri tasarımdır. Tasarım denince sadece şekil ile ilgili unsurlar anlaşılsa da, aslında tasarım estetik, kalite, içerik değişikliği, teknolojik yenilik gibi birçok değişik alanı içeriyor.

 

 

Özgün ve katma değeri yüksek tasarımlar üretmenin ülkemizin rekabet gücüne yapacağı katkıyı göz ardı etmemiz mümkün değildir. Nitekim her yıl yayımlanan Küresel Rekabet Gücü Raporları, tasarım kullanımı ile ülkelerin rekabet gücü arasındaki doğrusal br bağlantı olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

 

“Avrupa ve Avrasya’nın üretim merkezi olmayı hedefliyoruz”

Üniversiteler, bilginin kullanımı ve hayatımıza yansımasında da topluma öncülük etmelidirler. Bu nedenle, üniversitelerimizin özellikle sanayi çevreleriyle yakın bir temas içerisinde olmaları gerekir. Bu işbirliği, bilginin, sermayenin ve nitelikli iş gücünün bir araya gelmesini, teknoloji yoğun ürün ve üretim yöntemleri geliştirmeyi, teknolojiyi ticarileştirmeyi ve rekabet gücünü arttırmayı sağlar.Yeni teknolojiler rekabet gücünün artmasına, rekabet gücü kârlılığın artmasına, kârlılığın artması ise daha ileri teknolojilerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu zincirleme etki, adeta bir çığ gibi büyüyerek, ülke ekonomisini yukarılara taşır.

 

 

Sevgili genç kardeşlerim, 2053’ün Türkiye’sini inşa edecek olan 2053 Türkiye’sinde hayallerimizi gerçeğe dönüştürecek olan sizlersiniz. Göreviniz büyük, ağır. 2053 Türkiye’sini kurmaya memur ve talip olan sizler de kendinizi çok iyi yetiştirmek zorundasınız.

2015 yılında Bilecik’te katıldığı bir toplantıda Üniversiteye laboratuar binası ve Şeyh Edebali Türbesi’ne asansör yapımı sözlerinin gerçekleştiği noktada Bileciklilerle buluşan TOBB Başkanı Hisarcıklığlu, “Bilecik Şeyh Edebali  Üniversitesi TOBB Mühendislik Laboratuvar Binası”nın temel atma törenini gerçekleştireceğiz.  Bana soruyorlar;  “Başkan eğitime yatırıma niye bu kadar önem veriyorsun?” diye  Çünkü zenginleşmenin de, birlik ve beraberliği tesis etmenin yolu da eğitimden geçer . Bakın ben bir iş adamıyım.  İş dünyasında yaptığınız her yatırımın riski var.  Yatırımı yaparsınız, kar da edersiniz, zarar da edersiniz ama tek bir yatırım var ki, onu yaptığınız zaman asla zarar etmezsiniz;  O da eğitime yaptığınız yatırım. O hep kâr yazar.  Şehir kazanır, ülke kazanır, siz kazanırsınız. (gerçek dünyada da)  Niye? Benim inancıma göre, 3 kişinin amel defteri kapanmaz.  Geride hayırlı bir eser bırakan o Hayırlı bir evlat bırakan o Hayırlı bir ilim bırakan ölümünden sonra da sevap kazanmaya devam eder. İnşallah bu eserle üçünü de sağlamış olacağız.” ifadelerini kullandı.

 

 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, “Biraz sonra temel atma töreni ile bismillah diyeceğimiz laboratuvar inşaatımız öncelikli olarak Mühendislik Fakültesindeki Makine ve İnşaat bölümlerimizin lisans eğitimine ve ar-ge çalışmalarına hizmet edecektir. Şubat 2018’de tamamlanacak olan Laboratuvarımızın oturma alanı 1113 m2 olup toplam alanı 3342 m2’dir. Binamız bodrum, zemin ve 1. katlardan oluşmaktadır. Bodrum katta 1 adet sığınak, bir adet su deposu, bir adet arşiv ve bölümlere ait 4 adet depo bulunmaktadır. Zemin katta 3 adet atölye, 3 adet laboratuvar ve 6 adet ofis bulunmaktadır. Birinci katta ise 6 adet laboratuvar ve 9 adet ofis bulunmaktadır. Üniversitemizin ar-ge çalışmalarına dair yatırımları bundan sonra da devam edecektir. İnşallah yakın bir zamanda Mühendislik Fakültemizin diğer bölümleri, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi ve Fen bilimleri için lisans ve lisansüstü laboratuvar ve ar-ge merkezinin inşaatına da başlayacağız. Akademik kadrosunu nicelik ve nitelik açısından güçlendiren Üniversitemiz bu ve bundan sonra yine sizlerin destekleri ile kurulacak yeni laboratuvarlarla ulusal ve uluslararası alanda adından sıkça söz ettirecek, Bilecik’e ve bölgemize önemli katkılar sunmaya devam edecektir.” dedi.

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI BÜLENT TÜFENKCİ BİLECİK’TE
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin