İLK YARDIM EĞİTİM MERKEZİ AÇILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde İlk yardım Eğitim Merkezi açılışı yapıldı.

 

Açılışa Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Tahsin Yazır ve Bektaş Uçkun, Maarif Müfettişleri Başkanı Ramazan Gözen, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Erdoğan Kaba, Turan İpşiroğlu ve İbrahim Barış Kalın, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

 
Açılışta, İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Selöz ve İlk yardım Eğitim Merkezi Mesul Müdürü Gülay Karakaş konuşma yaptılar. Bu Merkez’in ilk yardım konusunda Bilecik için çok önemli işlevleri olduğunu söylediler.

 
Daha sonra, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş bir konuşma yaptı. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” Projesi kapsamında Bilecik’te İlk yardım Eğitim Merkezi kurulmasını planladıklarını ve İl Müdürlüğü öncülüğünde açtıklarını söyledi. Verilen eğitimlerin uygulamaya dönüşmesi ve kalıcı olması için Merkez’in çok önemli olduğunu söyledi.

 

Durmuş, sözlerine şöyle devem etti: “Ülkemiz genelindeki kurumlarda kişiler, Koruma, Kurtarma, Yangın Söndürme ve İlk yardım Ekiplerinde görev alıyorlar. Fakat teorik bilgilerin uygulama boyutu, eksik kalıyordu. Teoriği pratiğe dönüştürebilmek için İlk yardım Eğitim Merkezi Projesini hazırladık ve projemiz, yararlı olacağı değerlendirilerek Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından kabul edildi. 81 ilde İlk yardım Eğitim Merkezi açılmasına karar verildi.

 
Okul ve kurumlarda, tehlikeli sınıfta bulunan her 15 çalışan için 1 ilk yardımcı; az tehlikeli sınıfta bulunan her 20 çalışan için 1 ilk yardımcı görevlendirildi.

 
İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi tarafından, Bilecik’te 16 ay içerisinde il, ilçe okul ve kurumlarda öğretmen, öğrenci, işçi ve TYP çalışanlarına “Çalışanların Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” verildi. Bu kapsamda eğitim verilen kişi sayısı 4000’i geçti. Eğitimler halen devam ediyor.

 

 

Son 1 ay içerisinde 320 personelimize Kurtarma, Koruma ve Yangın Söndürme Eğitimleri verildi ve verilmeye devam ediliyor. Bu eğitimlerde, bir okul ya da kurumda iş kazası olmaması için neler yapılması gerektiği konusunda bilgiler veriliyor.

 
Açılacak olan İlk yardım Eğitim Merkezi’nde, ilk yardım ekiplerinde görev alan 256 kişi İlk yardım Eğitimi alacak.

 

Eğitimlerin kalıcı olmasını sağlamak için her 3 yılda bir, bu eğitimler tekrarlanacak. Sadece Milli Eğitim personeline değil, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluş personeline de Merkezin de eğitim verilebilecektir.”

 
İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Merkez’in açılışında emeği geçen herkese teşekkür etti ve İlk yardım Eğitim Merkezi’nin Bilecik’e hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.

 
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Merkez’in açılışı yapıldı. Açılışa katılanlara kısa bir ilk yardım eğitimi de verildi. Maketler üzerinde yaralıya nasıl müdahale edilmesi gerektiği anlatıldı.

 

İLK YARDIM EĞİTİM MERKEZİ AÇILDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin