İthalattan Gelen Ürünler için Gerekli Şartlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lojistik sektörü oldukça komplike bir sektördür. Ürünün yurt dışından Türkiye’ye giriş yapması, yurt dışında gümrüğünün kapatılması, Türkiye’de gümrüğün açılması, izlenilen ardı ardına aşamalar     ticareti yapan kimseleri kimi zaman korkutabilir. Fakat ürünlerin replika olmaması ve gereken özverinin gösterilmesi halinde ticari açıdan büyük kazançlar sağlayacaktır.

 

Türkiye’de birçok ticari kazanımlar yapılmaktadır. Her bir ürün yurt dışında olduğu gibi Türkiye içinde farklı sınıflara ayrılmaktadır. Bu sebeple ürünün hangi sektörü kapsadığı oldukça önemlidir. İlaç sektörü için istenilen belgeler, silah sanayisi için istenilen belgeler, gıda sektörü için yapılan testler hepsi farklı ve gelen ülkenin ana diline göre oluşturulan resmi evraklardır.

 

CMR, Taşıma Belgesi vb. Herhangi evrakta yapılabilecek ufak bir hata milyon dolarlık kayıplara sebep olabilir. Lojistik sektöründe uzman çevirmenlerin yaptığı tercümeler ile kayıplarınızı kazanca çevirebilirsiniz. Sadece yazılı tercüme değil hizmet alacağınız sözlü tercüme ile işinizi garantileyebilir firmada güvelinirlik oranınızı arttırabilirsiniz.

 

 

En Yüksek İhracat Yapılan ülke Almanya

 

Son dönemlerde yapılan araştırmalar ile sadece çokça bilinen gıda alanında değil, otomotiv sanayisinde de başarılara imza atmaktayız. Otomotiv sanayisi için üretilen birçok parçanın Bursa’da olduğu tespit edilmiştir. Yapılan ihracat sıralamalarında Almanya, Polonya, Hollanda, Fransa birbirini takip etmektedir.

 

Almanya ile yürütülen dostluk ilişkilerinin yüksek olması yapılan ihracat oranını arttırmaktadır. Ucuz iş gücü, çalışma oranının yüksek olması bütün Avrupanın dikkatini çekmiştir. Üretilen ürünlerdeki kalite miktarının Avrupa standartlarında olması üretim kapasitesinin Türkiye olmasına olanak sağlamıştır.

 

Almanya vatandaşları resmi prosedürlere oldukça dikkat çekmektedir. Ürünlerin replika olmaması değil, kesilen faturalardan, CMR’sine kadar düzenlenen herbir evrakın tercümesinde oldukça dikkatlidir. Firmalar arasında en büyük oluşan yanlış anlaşılma iletişim olduğu için Alman vatandaşları bu durumun önüne geçmek adına Tercüme Store ile anlaşma sağlamıştır.

 

Küçük, Orta ve Büyük ölçekli bu firmalar sadece yazılı ve noter tasdikli tercüme için değil, yükün taşınırken herhangi bir gecikme veya durum oluşmasında yapılan konferans görüşmeler ile Sözlü iletişim kalitesini yüksek hızda sağlamaktadır.

 

 

İhracat ve İthalat Yapılırken Dikkat Edilmesi Gereken En Önemli Kurallar

 

Her yıl gelişen yeni kanunlar taşımacılık sektörünü oldukça etkilemektedir. Sadece yanıcı bir maddenin taşınması 5000 farklı sınıf içerisinde kategorize edilirken, taşıma kuralları sadece nakliyat firmalarını değil, uçak kargoları dahil ilgilendirmektedir.

 

Ürünün hangi sektörde olduğu en önemli etkenlerden biridir. Eğer bir motor ithalat veya ihracat edecekseniz prosedürler avrupa ile hemen hemen eşittir. Motor otomotiv sanayisine girerken paketleme oldukça dikkat edilmelidir. Paketin üzerinde minik bir yağ olması bile antlaşmaları sona erdirebilir. Bu sebep ile göndereceğiniz ürünün hangi sektörde olduğuna ve prosedürlerine önem vermelisiniz.

 

Ürününüzü gönderirken termin süresi oldukça önemlidir. Kimi firma 20 gün derken kimisi 3 gün içerisinde ürünün tarafına ulaşmasını isteyecektir. Bu yüzden ürünlerin termin süresine göre taşınılacak aracı seçmeli ve düzenleme yapılan antlaşmalara göre gönderim yapmanız gerekir.

 

İthalattan Gelen Ürünler için Gerekli Şartlar
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin