Kabe Maketi ile Hacı Adaylarına Uygulamalı Eğitim

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te hacı adayları için “Kabe maketi” etrafında göstermelik eğitim verildi.

Bir turizm firması yetkilileri, kentte bu yıl hac ibadetlerini yerine getirecek olan adaylara, düzenlenen çeşitli eğitimlerin sonunda Pelitözü göletindeki alanda Kabe maketi etrafında temsili tavaf yaptırdı.

 

İklim Turizm firmasının sahibi Mahmut Özdemir, temsili uygulamaları il il gezerek tüm hacı adaylarına anlatmaya çalıştıklarını belirtti.

Mahmut Özdemir, “Bugün burada Bilecik’ten haca gidecek hacı adaylarının hac bilgilendirme seminerlerini gerçekleştirdik. Hac’ın faziletlerinin teknik konularının anlatıldığı bir seminer, sonrasında da böyle bir maket etrafında hacılarımızla birlikte Kabe’nin gözlerinde canlanması açısından bir tatbikat gerçekleştirmiş olduk. Yaptırmış olduğumuz bir Kabe maketi etrafında hacılarımıza gerçeğine neredeyse yakın ebat olarak değil ama uygulama olarak anlattığımız uygulama yaptığımız bir sistem. Bütün illerdeki hacılarımıza bu sistemi uyguluyoruz. Onun öncesinde hocalarımız, Mekke ve Medine’den gelen hocalarımızla birlikte hacılarımızın her türlü ihtiyacına yönelik bir toplantı yapıyoruz. Ardından ihram giyme ve fiziki ibadetler nasıl yapılıyor onları anlatıyoruz. Allah nasip ederse önümüzdeki pazar günü İstanbul’daki hacılarımıza eğitim vereceğiz, dün Kocaeli’deydik. Bu şekilde seminer programları yapıyoruz. İki metreye 150 santimetre ebadındaki bu maketin ciddi manada katkısı oluyor.” dedi.

Kabe Maketi ile Hacı Adaylarına Uygulamalı Eğitim
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Temsilide olsa bence eğitimde kullanılmamalı zaten hacıya ve umreye gidenler nafile ibadet olarak istediği kadar tavaf yapabiliyorlar o heyacanı oraya saklamak lazım diye düşünüyorum

    Cevapla
Bizi Takip Edin