MESUT TEKİN, YENİDEN HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bozüyük’te bulunan silah ve mühimmatlarla ilgili aldığı cezanın son günlerinde, yeniden yargılanmak üzere tahliye edilen MHP eski İl Başkanı Mesut Tekin tekrar hakim karşısına çıktı.



2006 yılında, Bozüyük’te boş bir arazide bulunan silah ve mühimmat üzerinde parmak izi olduğu gerekçesi ile yargılanan Mesut Tekin, silah ve mühimmatlar nedeniyle ayrı ayrı ceza almış ve yaklaşık 4 yıldır da cezaevinde yatıyordu. Yargılamanın eksik yapıldığı, yargılamanın yenilenmesi ve infazın durdurulmasını dilekçe yazarak talep eden Tekin tahliye oldu ve  yeniden yargılanmak üzere Bilecik Adliyesi’nde tekrar hakim karşısına çıktı.

Mahkeme, Keşifleri, tanık ifadeleri ve polis raporlarını inceledikten sonra Mart ayında keşif yapılmasına, Nisan ayında ise ikinci duruşmanın yapılmasına karar verdi.

bilecik haberleri

“MALUM YAPI“ TARAFINDAN YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

Mahkeme sonrası açıklamalarda bulunan Mesut Tekin’in avukatı Feridun Bahşi,Bildiğiniz gibi Mesut bey 4 yıl civarında bir ceza yattı. Biz bunu ilk aşamadan beri dile getirdik ama ceza baştan beri haksızdı. O dönemdeki hukukta, yargıda ve emniyette oluşan bir paralel yapı’nın komplosu sayesinde bu şekilde yattı. Uzun bir hükümlülük süreci olsa da Adaletin bir şekilde gerçekleşeceğinden  umudumuz, inancımız hiçbir zaman kaybolmadı. Geç de olsa adalet gerçekleşecek diye umut ediyoruz, bu umudumuzu da korumak istiyoruz” dedi.

bilecik haberleri

Muhabir’in komplonun paralel yapı tarafından yapıldığını mı düşünüyorsunuz sorusuna cevap veren Bahşi, “Kesinlikle, Biz de dedik ki ozaman daha paralel yapı bukadar hakim olmamıştı. Emniyette meydana gelen malum yapı böyle bir komplo hazırlamıştır. Yargıtay 8. Dairesi de bu yapının kurgularınıda değerlendirilerek süphelenen sanık yargılanır gerekçesiyle Mesut Tekin’in berati gerekmektedir dedik.

Daha sonra yapılan operasyon, yargıda da bizim dosyamız inceleninceye kadar aynı yapı hakim olduğu için sonuç alamadık” dedi.

bilecik haberleri

GENCECİK KUZULAR VATAN SAVUNMASI ÇİN TOPRAĞA DÜŞÜYOR

Mahkeme sonrası açıklama Yapan Mesut Tekin ise, “Ben girerken de arz etmiştim, bu dava vesilesi ile gerçekten hiçbir kurum, kuruluş ve şahıslara kırgınlığım, küskünlüğüm, dargınlığım yok. Ben kendi kaderimi yaşıyorum, yaşadım. Başa gelen çekiliyor. Gencecik kınalı kuzular vatan savunması için toprağa düşüyor, bizim yattığımız 4 yıllık cezanın hiçbir Ehemmiyeti yok bu bir gerçek. Yalnız inancımı hiç kaybetmemiştim, içeride de söyledim. Birgün tekrar yargılanacağıma, Adaletin er ve geç tecelli edeceğine emindim. Bu süreçte beni yalnız bırakmayan bütün hemşerilerime bu vesile ile en kalbi duygularımı, şükranlarımı sunuyorum.  “ dedi.

 

bilecik haberleri

bilecik haberleri

bilecik haberleri

bilecik haberleri

bilecik haberleri

bilecik haberleri

bilecik haberleri

MESUT TEKİN, YENİDEN HAKİM KARŞISINA ÇIKTI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin