Nasıl İyi bir Borsa Yatırım Aracı Seçilir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özellikle piyasaya yeni girmeye çalışıyorsanız, bu günlerde, tüm hizmet komisyoncusu, iskontocular, banka tabanlı komisyoncular ve piyasadaki hisse senedi ticareti için uygun komisyoncu olduğunu iddia eden herkes arasında değişen çok sayıda seçenek mevcutken, ticaret yapmak için iyi bir komisyoncu seçmek son derece zor ve yıpratıcı hale gelebilir.

Ticaret yapmak için alelacele iyi bir borsacı seçmeden önce kendinize bu 3 soruyu sormanız önemli.

Sıfırdan öğrenmeye açık mısınız?

Ticare zaman alacak bir şeydir. Bunun için gerekli olan eğitim sihir değildir. Temellerini ve esaslarını kavrayıp dünyayı ele geçirmeniz aylar alacaktır. Aynen öyle, temelleri ve esasları öğrenmek ve ileri stratejilere geçmek için zaman ve çaba harcıyorsanız, kesinlikle bunu yapabilirsiniz.

Tüccar mısınız yatırımcı mı?

Piyasadaki serüveninize başlamadan önce bunların arasındaki farkı anlamanız çok önemli. Tüccar, kısa vadeli bir kâr sistemi üzerinde çalışan kişidir. Her gün piyasaya girer, kâr edecek bir şey bulur, ticaret yapar ve gider. Diğer yandan, yatırımcılar uzun vadeli işlerle ilgilenirler. Hisse senetleri alıp bunları akıllarından çıkarırlar. Birkaç yıl sonra da kârlarını toplamak için geri dönerler. Hangi sınıfa ait olduğunuzu ve hangisinin ihtiyaçlarınıza uygun olduğunu belirlemelisiniz.

Kendi başınıza mı alım satım yapacaksınız?

Geleneksel yöntemi kullanarak komisyoncunuza güvenip aramalar yaparak ve arama ve ticaret olanağını kullanarak mı alım satım yapacaksınız, yoksa komisyoncular tarafından verilen cihazlar ve mobil uygulamalar arasında ticare platformlarını kullanarak kendi başınıza mı alım satım yapacaksınız? Geleneksel yöntemi tercih ediyorsanız, hisse senedi ticareti için iyi aracılar minimum gecikme sağlar, böylece borsacıyı aradığınızda alım satım talimatı aynı anda verilir.

1.   Aracılık ve Diğer Masraflar

Piyasaya girebilmeniz için aracılık ücretlerinin aşırı yüksek olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Hesap açma ve bakım ücretleri için sizden çok yüksek ücret talep eden borsacılar vardır.

Ayrıca bu günlerde ücretsiz hesap açan bazı borsacılar da vardır. Genellikle tüm hizmet komisyoncuları olarak adlandırılan, ticaret değerlerinin bir yüzdesini talep edenler vardır. Son olarak da, ticaret değerinden bağımsız olarak, başlangıçta açıkça belirtilen belirli bir sabit oran talep edenler vardır. Bu borsacılara iskontocu denir.

İyi çevrimiçi komisyoncular, hiçbir gizli masraf olmamasını ve şeffaflığı sağlamak için her masrafın e-posta bildirimleri yoluyla açıkça belirtilmesini sağlar.

2.   Ticaret Platformları

Özellikle kendi başınıza ticaret yapacaksanız, bu incelenmesi gereken kritik noktalardandır. Bu önemlidir çünkü her borsacı bir tür ticaret platformu sağlar ancak birçoğu ilk etapta kullanılmaya değmez.

İyi çevrimiçi ticaret komisyoncuları, borsacılık platformlarının kalitesini artırmak için çalışırlar. Bu platformlar, kullanıcı deneyimi, hız, performans ve sipariş gecikmesi yönlerinden sürekli gelişmektedir.

Örneğin, Tickmill forex ve cfd ticarei için çok iyi bilinen bir platformdur. Tickmill değerlendirmesine trusted-broker-reviews.com/tr/tickmill adresinden bakabilirsiniz.

3.   İlk Mevduat

Bu ciddi bir endişe değildir çünkü her zaman geri alabilirsiniz. Tek endişe, aracılık yüzdesinin teslimat sırasında indirilmesidir. İlk mevduat ne kadar az olursa, ödemeniz gereken aracılık ücreti o kadar yüksek olur. 1000’lik bir ilk mevduat, işlem başına %0,45’lik bir aracılık ücreti çıkarabilir. 10.000’lik Rg. mevduatı % 0.15’lik bir aracılık ücreti çıkarabilir.

4.   Araştırma Ekibi Uzmanlığı

Genellikle sadece tüm hizmet komisyoncularıyla ilişkilendirilir. Zaten göz korkutucu bir görev olan, bir araştırma ekibiyle tüm hizmet komisyoncuya karar verme görevi, araştırma ekibinin, eğer varsa, haber kanallarında, gazetelerde ve dergilerdeki yayınlarında güvenilirliğine bakılarak daha kolay hale getirilebilir. Görünür bir araştırma ekibi genellikle iyi bir çevrimiçi komisyoncuya işaret eder.

5.   Fon Transfer Süreci

Dikkate alınması gereken önemli bir faktör değildir fakat özellikle piyasaya yeni giriyorsanız günlük tüccarlar için sıkıcı bir iştir. Paranız bittiğinde banka hesabınızdan ticaret hesabınıza para aktarmanız gerekir. Bu süreç banka komisyoncuları tarafından kolaylaştırılır.

6.   Müşteri Servisi

Bu hizmet daha çok tüm hizmet komisyoncularla ilgilidir ve hizmetin geri dönüş süresi, sohbet robotları gibi müşteri hizmetleri kanalları, müşteri hizmetleri personelinin mevcudiyeti, birden çok dilde destek, yapılandırılmış yükseltme süreci vb. gibi faktörlere bağlıdır.

7.   Çevrimdışı Varlık

Sadece tüm hizmet komisyoncularıyla ilişkilendirilir. Tüm hizmet segmentindeki iyi çevrimiçi ticaret komisyoncuları, müşterilere yerel alt komisyoncularla iletişim kurma ve piyasada güncel kalma olanağı sağlamak suretiyle bir somutluk duygusu yaratarak ve bir güven faktörü oluşturarak alt komisyoncu bayilik ağlarıyla çevrimdışı bir varlık oluşturur.

8.   Marka itibarı

Borsa, hükümetlerin dolandırıcılık olmadığından emin olmak için her yıl çok sayıda kontrol uyguladığı düzenlenmiş bir piyasadır. Yine de, bu tarz şeyler bazı iyi komisyoncularla da olur.

Borsacınızın dolandırıcılık geçmişi olup olmadığını belirlemek için araştırmanızı yapın. Seçtiğiniz borsacının devlet yetkilileri tarafından lisanslı olduğundan emin olun.

 

Nasıl İyi bir Borsa Yatırım Aracı Seçilir
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir