SABİHA GÖKÇEN ÇOCUK SOSYAL TESİSİ HAZIR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yağan kar nedeniyle çatısı çöken ve atıl halde kalan tesis, Sabiha Gökçen Çocuk Sosyal Tesisi olarak hizmet vermeye başladı.


Bilecik Belediyesi tarafından kapsamlı çalışmalar gerçekleştirilen Sabiha Gökçen Çocuk Sosyal Tesisi, eğitim sınıfları, çok amaçlı etkinlik odaları, çocuk park ve oyun alanları ve mutfağıyla yeniden tasarlanarak, hizmete açıldı.

Başta ihtiyaç sahibi aileler ile dar gelirli ailelerin çocuklarının yarınlara en iyi şekilde hazırlanmaları amacıyla açılacak tesiste çocuklar emin ellere teslim edilmiş olacak.

‘’AMACIMIZ DAR GELİRLİ AİLELERİN ÇOCUKLARININ DA EN İYİ ORTAMDA YETİŞMELERİNİ SAĞLAMAKTIR’’

Çocukların hizmetine açılan tesis hakkında bilgi veren Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, atıl halde olan bir alanın çocuklara hizmet verecek bir tesise dönüştürdükleri için büyük mutluluk duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

‘’Türkan Saylan ve Zübeyde Hanım Çocuk Sosyal Tesislerimize bir yenisini eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Beşiktaş Mahallemize de yeni bir çocuk sosyal tesisi açtık. Sizlerin de bildiği gibi önceki yıllarda yağan kar nedeniyle çatısı çöktüğü için bu atıl alanı kullanamıyorduk. Yaklaşık iki ay önce buradaki spor ve yaşam merkezini karşı tarafa taşıdıktan sonra burada güzel kurgulanmayan planı kendi mimarlarımız ve ekibimizle daha kullanışlı hale getirerek, çocuk sosyal tesisine çevirdik. Bu mahalledeki çocuklarımızı burasını daha iyi ve verimli şekilde kullanmış olacaklar. Annelerimiz daha rahat edecek. Çocukları burada uzman eğitmenlerimizin gözetiminde yarınlara en güzel şekilde yetiştirilmiş olacak. Sabiha Gökçen Çocuk Sosyal Tesisi’miz, Beşiktaş Mahallemiz ile çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun. Bilecik Belediyesi olarak Osmangazi (TOKİ) ve İstiklal Mahallemize de bu tür güzel tesisleri kazandıracağız.’’ İfadelerini kullandı.

SABİHA GÖKÇEN’İN HAYATI

Sabiha Gökçen, 22 Mart 1913 yılında Mustafa İzzet Bey ve Hayriye Hanım’ın altıncı çocuğu olarak Bursa’da dünyaya geldi.

Anne ve babasının ölümünün ardından, 1925 yılında Bursa’yı ziyaret eden Atatürk tarafından evlat edinilerek kendisine “Gökçen” soyadı verilir.

Çankaya İlkokulu ve İstanbul Üsküdar Kız Koleji’nde öğrenim gören Sabiha Gökçen, 1935’te Türk Hava Kurumu’nun Türk Kuşu Sivil Havacılık Okulu’na girdi, Ankara’da yüksek planörcülük brövelerini aldı.

Gökçen, 7 erkek öğrenciyle birlikte Kırım, Rusya’ya gönderilerek yüksek planörcülük eğitimini tamamladı.

1936’da Eskişehir Askeri Hava Okulu’na girdi, burada av ve bombardıman uçaklarıyla başarılı görevler yaparak, dünyanın ilk “Kadın Savaş Pilotu” unvanını kazandı. 1937 yılında Türk Hava Kurumu’nun yetiştirdiği ilk kadın pilot olması nedeniyle kurumun “9 numaralı Murassa (iftihar) Madalyası” ile ödüllendirildi.

1938’de Balkan devletlerinin davetlisi olarak, uçağıyla Balkan turu yapan Gökçen, daha sonra Türk Hava Kurumu Türkkuşu’na başöğretmen tayin edildi. 1955’e kadar bu görevini başarıyla sürdürdü.

Hayatı boyunca toplam 22 değişik hafif bombardıman ve akrobatik uçakla uçan ve birçok ödülün sahibi olan Sabiha Gökçen, 1991 yılında Uluslararası Havacılık Federasyonu Altın Madalyası’nı aldı.

1996 yılında Amerika’da düzenlenen Kartallar Toplantısı’nda dünya havacılık tarihine adını yazdıran 20 havacıdan biri seçilen Sabiha Gökçen, bu ödüle layık görülen ilk kadın havacı olmuştur.

Sabiha Gökçen, 22 Mart 2001 tarihinde,88 yaşında hayata gözlerini yumdu. Sabiha Gökçen dünyanın bütün kadın pilotları için bir ilham kaynağıdır ve efsanesi bizimle yaşamaya devam edecektir.

SABİHA GÖKÇEN ÇOCUK SOSYAL TESİSİ HAZIR
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 16 Nisan 2023, 10:38

    Buradaki kreş zaten Semih ŞAHİN zamanında yapılmıştı Süsleyip pullayıp millete bir hizmet yapmış gibi yapılan yerleri tamir edip tekrar sosyal medyada iş yapyorrmuş gibi havaları bırak artık kimse YEMİYOR
    Hüseyin YILDIZ a neden sekreter dayanmıyor bunun açıklamasını yaparmısın Melek hanım

    Cevapla
Bizi Takip Edin