Ses Yalıtım Süngeri Nedir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzde özellikle büyük şehirlerde yaşayan insanlar farklı nedenlerden dolayı yüksek gürültü veya sese maruz kalabiliyorlar. Örneğin trafikte giderken, içten yanmalı motorların sebep olduğu gürültüler, endüstri alanında fabrikalarda makinelerin çalışması nedeniyle oluşan gürültü veya ses kayıt stüdyolarında enstrümanlardan doğan sesler, birçok kişi için rahatsız edici olabiliyor.

Bu gürültü değerleri desibel cinsinden ölçülüyor. İnsan sağlığının normal bir şekilde işleyebilmesi için maruz kalacağı desibel seviyelerinin normal standartlarda olması gerekiyor. Uzun süreli sese maruz kalan kişilerde meslek hastalıkları ortaya çıkabiliyor, işitme kayıpları görülebiliyor.

Ses yalıtım süngeri genel olarak sahip olduğu kimyasal özelliği sebebiyle ses dalgalarını emebilme özelliğine sahip malzemelere verilen isimdir. Bu süngerler müzik stüdyoları, evler veya iş yerleri başta olmak üzere yüksek gürültülerin oluştuğu birçok alanda aktif olarak günümüzde kullanılıyor.

Ses Yalıtım Süngerleri Nerelerde Kullanılır?

Akustik sünger özellikle evlerinde bateri çalan kişilerin yakından tanıdığı sistemlerdendir. Özellikle evinde bateri, elektro gitar gibi yüksek sesli enstrüman çalan kişiler, komşularını rahatsız etmemek için evlerinin duvarlarını bu sistemlerle kaplarlar.

Yine yüksek seslerin meydana gelebileceği fabrika veya ofislerde de ses izolasyon süngeri tercih edilebilir. Bu sistemlerin kullanım amaçları tamamen kişiden kişiye göre farklılıklar gösterebilir. Akustik Süngerler web sitesinde ses yalıtım ürünleri hakkında detaylı bilgiler bulabiliyorsunuz. Ayrıca uygun fiyatlardan yararlanarak, yapacağınız alışverişlerde büyük oranlarda indirimlerden de yararlanabiliyorsunuz.

Ses Yalıtım Süngeri Nedir?
Masal Organizasyon