TRT KPSS 50 Puan Şartı İle 350 Personel Alacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Radyo- Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü’nün açıklamalarında lise, önlisans ve lisans mezunu olmuş personel alımlarının olacağı söyleniyor ve KPSS puanından en az 50 puan alınması şart.

17 Ekim 2015 tarihinde Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan bilgilere göre Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü’ne 350 personel alınacağı açıklandı. Aranan şartları yerine getiren 350 personel adayları farklı ünvanlar ile istihdam edilecek.İşe yerleştirilecek adaylardan istenilen şartları sağlayan personel adayları için istihdam edilecek ünvanlar şöyle belirlendi; Yapım ve Yayın Elemanı olarak 85 kişi, Yardımcı Prodüktör olarak 50 kişi, Stajer Muhabir olarak 75 kişi, Stajyer Spiker olarak 25 kişi, Kamera Asistanı olarak 40 kişi, Teknisyen olarak 75 kişi olmak üzere toplam 350 kişi istihdam edileceği kamuoyuna internet aracılığıyla duyuruldu.

Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü personel alımı için başvurular 19 Ekim 2015 ile 16 Kasım 2015 tarihleri arasında kabul edilecek.Başvuru için  TRT Genel Müdürlüğünün internet adresinde yayınlanacak olan elektronik ortamda görev talep formu doldurulacaktır. Görev talep formunda yer alacak olan vesikalık fotoğraf son 6 ay içerisinde çektirilmiş olup, mevzuata uygun, kişiyi kolaylıkla tanıtabilecek nitelikte ve çözünürlükte olacaktır.

Belirtilen tüm Ünvanlar için KPSS’den en az 50 puan ve üstü almış olmak ilk şart. KPSS puanına göre 20 katı aday yazılı sınava girmeye hak kazanacaktır. Yazılı sınavda 70 puan alarak başarılı olan personel adayları uygulama/sözlü sınavına hak kazanacaktır. Belirtilen ünvanlar ile alınacak olan personeller için bazı bölüm şartları da aşağıda yer almaktadır.Hangi ünvan ile kaç kişi alınacağı aşağıda belirtilmiştir.

Yapım ve Yayın Elemanı (1) olarak 15 kişi, Yardımcı Prodüktör (1) olarak 10 kişi, Stajyer Muhabir (1) olarak 15 kişi, Stajyer Spiker olarak 25 kişi, Kamera Asistanı (1) olarak 10 kişi alınacak. Bu ünvanlar için başvuru yapacak olan personel adaylarında aranan özellik; herhangi bir lisans programından mezun olmaktır.

Yapım ve Yayın Elemanı (2) olarak 70 kişi, Yardımcı Prodüktör (2) olarak 40 kişi, Stajyer Muhabir (2) olarak 60 kişi, Kamera Asistanı (2) olarak 30 kişi alınacak, başvuru yapan adaylarda Ekte yer alan lisans programlarının birinden mezun olma şartı aranacaktır.

Teknisyen olarak ise 75 kişi alınacaktır. Teknisyen olmak için ise Ekte yer alan mesleki veya teknik ortaöğretim, önlisans ve lisans programların alanlarının birinden mezun olmak şartıyla bu şartları sağlayan toplam 350 kişi Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğünde istihdam edilecektir.

TRT KPSS 50 Puan Şartı İle 350 Personel Alacak
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin