Uçak Bileti Nasıl Alınır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uçak bileti nasıl alınır sorusu sıklıkla sorulan sorular arasında yer alır. Özel hava yollarının kurulması ile bilet fiyatlarını birbiriyle rekabet etmesi oldukça mümkün. Kişi bu rekabetten en az şekilde etkilenmek için uygun fiyatlı bileti almak ister. Konu dahilinde kişiye özel sunulan fırsatlar ve uçak biletinin en uygun fiyata gelmesi için çeşitli kampanyalara yer verilir. Uçak bileti satın almadan önce hangi hava yolu tercih edildiyse hava yoluyla ilgili avantajlı fırsatları değerlendirmek adına firmanın internet sitesine göz gezdirmek gerekir. Daha farklı olarak direk seyahat acentesinden uygun fiyatlı uçak bileti ile ilgili değerlendirme yapılabilir. Online şekilde gerçekleştirilen uçak bileti satın alma işlemi firmanın internet sitesinden kolay şekilde yapılır. Örnek olarak gidilecek yeri temsilen İzmir Ankara uçak bileti ücretleri ve bilet ile ilgili bütün satın alma işlemleri online şekilde yapılır. Kişinin birkaç dakika içinde en uygun fiyata uygun uçak biletini alması mümkün.

Online sistemde örnek olarak Ankara İstanbul uçak bileti ile ilgili işlem öncesi bütün bilgilerin hazır edilmesi gerekir. Kişinin ihtiyacı olduğu tarih ve saatte en uygun fiyata uçuş yapabilmesi için tercihe bağlı filtre kullanılabilir. İnternet üzerinden alınan bilet için cep telefonuna gelen mesaj ve nüfus cüzdanı ile havaalanına gidilmesi hemen ardından da hava yolunun ofisine uğrayarak check-in yaptırılması gerekir. Check-in işlemi için satın alınan biletin kişinin elinde olmasına gerek yoktur. Bu işlemi biletsiz de yapabilirsiniz.

Uçak bileti satın alırken dikkat edilmesi gereken pek çok husus vardır. Bu hususlara dikkat ederek hem ekonomik açıdan hem de diğer yararlı avantajlardan faydalanmak mümkündür. Satın alırken dikkat edilmesi gereken hususlar aşağısı ile yer alır.

  • Bütçeye uygun olmasına dikkat etmek gerekir. Ekonomik açıdan fırsatı biletleri takip etmek maddi yönden tasarruf etmeyi kolay hale getirir.
  • Uçuşun risksiz ve maddi açıdan zorlamayacak şekilde hazırlanması oldukça önemlidir.
  • Bilet bilgilerin doğru şekilde doldurmak gerekir.
  • Tarih ve saati seçerken hata yapmamak gerekir.
  • Uçuş için kabul edilen yük kapasitesini aşmamak uçuş esnasında sorun yaşamamak için oldukça önemlidir.

Bu hususlara dikkat ederek daha keyifli bir uçuş deneyimi yapmak mümkündür. Uçuş sırasında normal yolcu bagajında ortala olarak en fazla 15-20 kg’a kadar ücretsiz bagaj taşıma kapasitesi vardır. Uçuş öncesi check-in işlemlerinde bu bagajı teslim etmek gerekir. Check-in işlemleri ilk uçak yolculuğu yapan bir kişi yabancı gelse de her uçak yolculuğunda olması gereken bir adımdır. Bu işlem dahilinde yapılan adımlar aşağıda sırasıyla yer alır.

  • Check-in işlemleri bileti internetten ya da acenteden almış olan kişinin havalimanında ilgili hava yolu ofisine uygulayarak oturacağı yerin belirlendi bir işlemdir.
  • İşlemde aynı zamanda kimlik doğrulamada yapılır.
  • Bagaj teslimi yine aynı çekim işleminde ele alınır. Bagaj tesliminde bagajı teslim eden kişi diye verilen fiş bagajı geri alırken lazım olur. Kişi bu fiş ile bagajını teslim alır.

Cep telefonuna gelen mesajda uçuş saatinden en az bir buçuk saat önce havalimanında olunması gerekir. Uçuş öncesi işlemleri bu zaman diliminde rahat şekilde yapmak mümkündür. Bir buçuk saat öncesinden havaalanında olan kişi uçağı kaçırma ihtimali oldukça düşüktür.

Uçak Bileti Almak İçin Ne Gerekli?

 

Uçak bileti almak için ne gerekli sorusuna yanıt olarak uçak bileti satın alırken e-posta adresi, cep telefon numarası, ad, soyad, doğum tarihi, T.C kimlik numarası ve cinsiyet gibi temel bilgiler gerekir. Verilen bu bilgiler ile bilet satın alma aşamasına geçmek mümkündür. Bileti satın aldıktan sonra check-in işlemlerini yapmak gerekir. Uçak bileti nasıl alınır sorusuna cevap olarak bir de check-in nasıl yapılır diye merak edenlere kısaca bahsetmek mümkündür. Online şekilde yapılan check-in işlemleri firmanın internet sitesinden yapılması gerekir. Check-in yap sekmesine tıkladıktan sonra ve gerekli bilgileri girdikten sonra istenilen koltuğu seçmek mümkündür. Bazı uçak firmaları koltuk numarasını kendileri belirler. Kişi koltuk numarasını öğrendikten ve check-in işlemlerini hallettikten sonra havaalanına gidebilir.

Check-in işlerini havalimanında da yapmak mümkündür. Check-in işlemlerini uçuş saatine en az 45 dakika kala halletmek gerekir. Uçuş öncesi check-in işlemleri uçuş saatini en az 30 dakika kala kapanır. Check-in işlemlerini havalimanına geldikten kısa bir süre sonra tamamlamak uçuşun daha sorunsuz ve konforlu geçmesini sağlar. Check-in işlemleri yapılmadığı takdirde kişi uçağı kalkmasa bile uçağa alınmayabilir. Ayrıca bilet iadesi de söz konusu değildir. Güvenlik kontrolünden geçen kişi uçuş kartında yazan kapıya doğru ilerleyerek artık uçuş saatini bekleyebilir. Büyük uçak pistlerinde var olan görevliler uçağa doğru yönlendirir. Kişinin burada  görevlilerin yönlendirmesini takip etmesi gerekir. Uçakta koltuk numarasını öğrendikten sonra koltuğun üzerinde bulunan dolaplara çantasını ve elindeki diğer küçük eşyalarını koyabilir. Daha sonra koltuğuna oturan kişi emniyet kemerini bağladıktan sonra uçağın havalanacağı zaman ve iniş zamanlarını anonslar ile öğrenebilir. Kişinin uçakta bilmesi gereken kuralları yine aynı anons ile öğrenmesi mümkündür.

Uçak varış yerine iniş yaptıktan sonra istediği uçak kapısından kişi iniş yapabilir. Havalimanındaki yetkililere sorarak bagajın hangi alanda teslim edildiğini öğrenebilir daha sonra bagajı teslim edileceği tabelalar aracılığı ile bagajı teslim edileceği alana gidilebilir. Burada bir miktar beklemek gerekir.

Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir