Vali İle Özel 4 : “Ertuğrul Gazi Camii ve Dârül Kurrâsı” ve “Ağaç Eylemi”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, dar bir katılımla gerçekleşecek bu yıl 739.su düzenlenen Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenliklerinin önümüzdeki yıl dünyaya açık bir şekilde Cumhurbaşkanlığının himayesinde gerçekleşmesini hedeflediklerini, bunun için de çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Haber228’in “Vali ile Özel” programına konuşan Vali Şentürk, çalışmalar kapsamında Söğüt’e Ertuğrul Gazi Camii ve Dârül Kurrâsı yapılması konusunda çalışmaların kararlılıkla devam ettiğini söyledi.

Ertuğrul Gazi Türbesi yerleşkesindeki alanların temizlik açısından da donanımlarının uygun olmadığının altını çizen Vali Şentürk, programda yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“DOKUYA UYGUN MİMARİDE PROJE HAZIRLADIK”

Söğüt’te Ertuğrul Gazi Camii ve Dârül Kurrâsını yapıyoruz. İhalalesini gerçekleştirdik Selçuklu Belediyesi ve buradan bir hayırseverin yardımlarıyla yapılacak. Türbenin olduğu bölgede daha çok türbe ziyaretinin getirdiği bir adap vardır. Ziyaret etme noktasında uygun olması devamında da gelen insanların ibadetlerini rahat yapabilecekleri nezih ama türbeyi gölgede bırakmayan çok kibar ve dokuya uygun bir mimaride proje hazırladık. Söğüt Ertuğrul Gazi Birliği olarak yapıyoruz.

“YAPMANIN BİR ANLAMI YOK”

Ertuğrul Gazi Birliği 2016 yılında kurulmuş Söğüt Belediyesi, Özel İdare ve Söğüt Kaymakamlığının birleşimiyle oluşan bir birlik. Ortak çalışmalarımızı mümkün mertebe birlik marifetiyle yapmak istiyoruz. Bir defa halkın olmalı, buranın olmalı çünkü vatandaş yapılan çalışmayı sahiplenmiyorsa yapmanın bir anlamı yok.

Projenin gerçekleştirileceği alanda ağaçların kesileceği iddiasıyla eylem yapan vatandaşlarla ilgili de konuşan Vali Şentürk, söz konusu eylemi gerçekleştirenler arasında işi provake etmek isteyenlerin de olduğunu, Bilecik için bu tür spekülasyonlara ihtiyaç olmadığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

“ARADAKİ BOŞLUĞA SIĞABİLECEK BOYUTU VAR”

Oradaki ağaçlarla ilgili eylem yapan arkadaşlarla gittim konuştum ağaçlarla ilgili konunun gündeme taşınması beni üzdü. Bizim arkadaşların ihmali var, nasıl var biz projeyi yerleştirme yeri olarak çok özen göstermeden aplikasyon yapmışlar ona istinaden de 35 kadar fidanı işaretlemişler. Aslında o kadar fidanın ortadan kaldırılmasını gerektirecek bir proje değil bizim projemiz. Aradaki boşluğa sığabilecek boyutu var. Bende gittim bizzat yerinde de gördüm, aplikasyonun yanlış yapılmasından kaynaklı bir sorun olduğunu gördük.

“PROVOKE ETMEYE ÇALIŞANLAR DA VARDI”

Oradaki yeşil hassasiyetini ortaya koyan, yeşil sevdalısı hassasiyetimiz örtüşen insanlarımız vardı ama işi provoke etmeye çalışanlarda vardı. Ben orada 3 saat oturdum ve kimin kafasında ne soru işareti varsa cevapladım. O toplantının sonunda birbirimizi anladığımızı düşünüyorum, nitekim amaç da hasıl oldu. Ben zaten orada arkadaşları talimatlandırdım ertesi sabah gittiler daha detaylı olarak oturdular, çalıştılar sadece 4 tane ağacın yeri değişmek suretiyle hiçbir ağacı kesmeden yer değiştirdik.

“BUNU DİYEN İNSANLARIN DÖNÜP BAKMASI LAZIM..”

Bu tür polemiklere girmek istemem ben bir valiyim ama yeşili görmemek, “yeşilin kıymetini bilmiyor” gibi söylemleri olan insanların bilmesi gerekiyor, ben Bilecik il sınırları içerisinde 215 bin adet ceviz ağacını toprakla buluşturulmasına vesile oldum arkadaşlarımla beraber, onun dışında Bilecik’te ki ilk projelerimden birisidir köylerin girişinde sağlı sollu ağaçlandırılması hususudur o konuda da 20 binin üzerinde ceviz, çınar, ıhlamur ve farklı türden ağaç diktik. Onun dışında Bilecik’te Orman Bakanlığı’nın 11 milyon ağaç dikim projesi çerçevesinde Bilecik’te 32 bin ağaç diktik. Bunu diyen insanların daha çok dönüp bakması lazım. Kaldı ki canlı bu, ben bir fidanı kuruturmuyum, aksine onun için elimden gelen her şeyi yaparım.

“BİLECİK İÇİN BU TÜR SPEKÜLASYONLARA İHTİYAÇ YOK”

Biz yaşamak ve yaşatmak için çalışıyoruz. Buda savaşın bir şeklidir deprem yaşanırken nasıl kenetlenirsek böyle bir zamanda  koronayla mücadele ettiğimiz zamanda aynı şekilde kenetlenmemiz gerekir. Şeyh Edebali “İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın” diyor, biz onun torunu isek eğer ona uygun çalışmamız lazım. Orada bilgi eksikliğinden kaynaklanan bir takım şeyler var ama insan arar sorar bunu ülke gündemine taşımak çok marifet değil bir şey kazandırır mı bize. Bilecik için bu tür spekilasyonlara ihtiyaç yok bunlar tartışma konusu olacak şeyler değil, bunları kendi içimizde konuşarak çok rahat çözebiliriz.


İLGİLİ HABERLER:

Vali İle Özel 4 : “Ertuğrul Gazi Camii ve Dârül Kurrâsı” ve “Ağaç Eylemi”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. süpekilasyon diyorsunuz sayın valı de oradaki insanlar sizin gelmenizi istedi neden o zaman 40 tane ağaç işaretlendi kim işaretledi kaldırılması için soru işaretli konuşmayın insanlara daha çok batıyorsunuz zamanında insanlara anlatsaydınız o zaman bu kadar bi yerde olacak diye kimse karşı cıkmazdı 4 agacın yerinin değişmesine kmse o yapıya karşı gelmedi daha ekonomik bi yere yapılmasını istedi agaçlar yok edilmeden ama sizin çalışmalarınız 40 agaç olunca olay farklı boyutlara ilerledi tepki çektiniz şimdide böyle konuşuyorsunuz yani nabza göre şerbet baştan bu şekilde projelendirseydiniz o zaman insanlar karşı çıkmazdı kimsede karşı çıkmıyor o yapıya sadece insanlar yapılacak yere karışıyor türbede bir sürü yer var atıl durumda o zaman buralarıda düzenleyin bakımını yapın siyasi konuşmayın siz valisiniz

    Cevapla
Bizi Takip Edin