ZEKİ MÜREN BİLECİK’TE ŞARKILARLA ANILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sanat Güneşi Zeki Müren, Bilecik Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu tarafından ölümünün 20. yılı nedeniyle gerçekleştirilen konser ile anıldı.

Bilecik Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, ölümünün 20. yılı nedeniyle sanatçı Zeki Müren’in şarkılarını seslendirerek onu andı.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programa,  Belediye Başkanı Selim Yağcı,  Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ile sanatseverler katıldı.

 

 

Koro şefi Tuncay Dağlı’nın yönettiği ve Sunuculuğunu Mete Ayaz’ın yaptığı Türk Sanat Müziği Korosu, Zeki Müren’in şarkılarını seslendirdi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, etkinlik sonunda yaptığı konuşmada, Zeki Müren gibi güzide sanatçıların her zaman yetişmediğini söyledi.

 

 

”ZEKİ MÜREN MEDENİYETİMİZDE ÖNEMLİ BİR YER EDİNİYOR”

 

 

Bilecik Belediye kültür ve sanat alanında gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Selim Yağcı,

 
”Öncelikle bu akşam buraya teşrif ettiğiniz ve yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyor, saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Çok değerli Hocamız Tuncay Bey’in nezaretinde sanatçılarımız ve koromuzun hazırladığı bu güzel konserde, Sanat Güneşimiz Zeki Müren’in vefatının 20. seneyi devriyesinde bu güzel anları bizlere yaşattıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Sanat Güneşimiz Zeki Müren’i bu vesileyle, hayır ve minnetle anıyoruz. Gerçekten onun gibi sanatçılar her zaman yetişmez. Eserleri bugün yüzleri buluyor. Gerçekten medeniyetimizde önemli izleri var. Bir devlet, bir millet ve bir medeniyet gerçekten kolay oluşmuyor. Bu vesileyle ülkemiz çok önemli bir süreçten geçiyor. Bu bayrağın bu vatan üzerinde dalgalanması için  kanını akıtan ve emeğini akıtan  başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şu ana kadar canlarını yitiren tüm şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Onların torunları olarak, bizler de onlara layık bir şekilde, aldığımız bu bayrağı İnşallah 2023, 2053 ve 2071’lere ulaştırmak gayretinde olacağız.

 

 

”BİLECİK’TE GÜZEL BİR KÜLTÜR EVİ YAPMAYA VAR MIYIZ?”

 

 

Gerçekleştirilen programda güzel bir müjdeyi de veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, şöyle devam etti:
”Gerçekten sanat çok önemli. Şehirlerde birçok şeyi yapabilirsiniz. Ama sanata ve kültüre gereken değeri vermezseniz birçok şeyi yapmamış olursunuz. Bizler gerçekten bu güne kadar çok şükürler olsun ki kültür ve sanatta çok güzel şeyler yaptık. Buradan da sizlere ve koromuz ekibine bir müjdeyi vermek istiyorum. Böyle güzel organizasyonları daha güzel yapmak için İnşallah 2017 yılı içinde Bilecik’e bir Kültür  Evi yapmaya var mıyız? İnşallah hemen kafamızda bir projemiz de hazır. Önümüzdeki yıl bu güzel çalışmayı gerçekleştireceğiz diyorum. Artık bu konserleri daha kısa süreli gerçekleştirirsek, kulaklarımız pasını devamlı bir şekilde silmiş olursunuz. Ben bu akşamı bizlere yaşattıkları için başta Tuncay Hocamız ve Sunucumuz Mete Bey ile koromuz ekibine teşekkür ediyorum. Cenabı Hak, huzur, kardeşlik ve mutluluk içinde bizleri yeni yıla ve yeni yıllara kavuştursun” dedi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Prof. Dr. Taş, koro şefi Dağlı’ya, üzerinde Zeki Müren’in fotoğrafının bulunduğu tablo ve mikrofon hediye ederken Belediye Başkanı Selim Yağcı ayrıca koro ekibine de yeni yıl hediyesi taktim etti.

ZEKİ MÜREN BİLECİK’TE ŞARKILARLA ANILDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin