AKSOY, ATATÜRK HEYKELİ TARTIŞMALARINA AÇIKLIK GETİRDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rize’de, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtının kaldırılıp, valilik alanına taşınmasının ardından gerek sosyal medyada gerekse haberler ile yapılmaya çalışılan algı çalışmasına, Rize İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan, Bilecik eski POMEM Müdürü Sadettin Aksoy, açıklık getirdi.

 

 

Rize Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nın yenilenme projesi için başlatılan çalışma kapsamında Atatürk heykelinin valilik önündeki tören alanına taşınması için dün bir çalışma başlatılmış ve heykel, valilik önündeki tören alanına taşınmıştı. Heykelin taşınması esnasında çekilen fotoğraflar, internet ortamında çeşitli provakatörler aracılığı ile algı çalışmasına döndürülmüş, “Atatürk’e saygısızlıkta son nokta”, “utanmadınız mı” gibi çeşitli başlıklar ile servis edilmişti.

 

AKSOY AÇIKLIK GETİRDİ

Bilecik eski POMEM müdürü olan ve 26 Ekim 2016 tarihli kararname ile Rize İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Sadettin Aksoy, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda heykelin bulunduğu yerden kaldırılması konusunda yanlış bir bilgi olduğunun altını çizerek, ” Uzun sürecek bir kent meydanı inşaatının ortasındaydı, etrafı bariyerlerle çevrili olarak. Uzunca bir süre orada tören de yapılamayacak durumda. Atamızın heykeli özenli bir şekilde valilik binamızın önünde oldukça büyük ve daha güzel, daha görünür en merkezi yere taşındı. Tamamen kaldırılmış ya da yakışmayan bir yere koyulmuş değil. Şu an bulunduğu yer eskisinden daha güzel ve daha anlamlı.” ifadelerini kullandı.

 

Aksoy, aşağıdaki fotoğrafları da eklediği paylaşımına “Kent meydanının inşaat hali ve heykelin yeni yeri fotoğraflarda olduğu gibi” cümlesiyle son verdi.


Kent Meydanının inşaat hali:

 

Heykelin yeni yeri:


İLGİLİ HABERLER:

 

AKSOY, ATATÜRK HEYKELİ TARTIŞMALARINA AÇIKLIK GETİRDİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 23 Aralık 2016, 22:40

    bu zihniyeti bozuklar inşaat alanından kaldırılan heykeli bile kullandılar yazıklar olsun size

    Cevapla
Bizi Takip Edin