Eldemir 3 Yılın Muhasebesini Yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, Bozüyük’te Muhtarlar Derneği’ni ziyaret ederek mahalle ve köy muhtarları ile bir araya geldi.

24 Haziran 2018’de Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili genel seçimlerinde Bilecik AK Parti 2. Sıra adayı olan Bilecik AK Parti Milletvekili Halil Eldemir beraberindeki Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve AK Parti Bozüyük İlçe Başkanı Mesut Çetin ile birlikte Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti. Burada mahalle ve köy muhtarları ile bir araya gelen Milletvekili Eldemir, muhtarların istek ve taleplerini dinledi.

Yerel ve Genel Birlikteliği Projelere Yansıyor

Ziyarette ilk olarak söz alan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı herkesin Ramazan ayını kutlayarak “Bugün sizlerle sohbet etmek için bir araya geldik. Sayın Vekilimle beraber 2014 Mart ayında göreve başladık. 2015 yılında çift seçim geçirdikten sonra aradan 3 yıl geçtikten sonra inşallah bir seçimi daha hızlı bir şekilde atlatacağız. Önemli olan bizlerin aynı ortamlarda, sürekli beraber olması, yan yana gelmesi ve olabildiğince hepinizin de hem mahallelerinize aynı zamanda köylerinize hizmet götürebilmek için çaba sarf etmesidir. Bu konuda herkes imkanlar dahilinde çaba sarf ediyor. Bizler yerelin ve genelin birleşmesi ile birçok alanda ve farklı yerlerde projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla köylerimize belediye ekipleri olarak hizmet vermeye çalışıyoruz. O yüzden taktir her zaman milletimizindir. Milletimiz ne derse başımızın üstünde yeri var. Her zaman olduğu gibi bugün de sizlerle beraber oturalım, sohbet edelim istedik. Ben hepinize katıldığınızdan dolayı teşekkür ederken şimdiden yaklaşan Kadir Geceniz ve Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum” dedi.

 

Başkan Bakıcı’nın ardından konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Terle “Tabi ki seçimler memleketimizin 4 yılda 3 yılda bir geleceğiyle ilgili seçimler. Demokrasi için bunlar olacak. Yeter ki Cenab-ı Allah huzur içinde seçimlerimizi geçirmeyi nasip etsin. Ben de muhtarlar dernek başkanı olarak sizlere geldiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

 

Eldemir 3 Yılın Muhasebesini Yaptı

Devamında söz alan Milletvekili Eldemir “Tabi sandıklar gelip gidiyor, milletimizin önüne konuluyor. Demokrasinin güzelliği bu. İnsanlar tercihlerini kullanıyor, neticesinde bir tercih kullandıktan sonrada birilerine yetki veriyor. Yetki verdiği insanlar bir emanet üstleniyor, emaneti taşıyıp bir nokta üzerine getirmeye çalışıyorlar. Bugünkü toplantının amacı geride bıraktığımız 3 yılın muhasebesini yapmak. Ben bugüne kadar Bozüyük’ten çok ciddi bir destek gördüm. Muhtarlarımızdan destek gördüm, Bozüyüklü hemşerilerimizden destek gördüm, gittiğim yerde de 3 yılın muhasebesini yapıyoruz. Yapılanlarla alakalı ‘bu konuda da desteğiniz devam ederse yola da devam etmek istiyoruz’ diyoruz. 7 Haziran’da bir seçim yaptık, 2015’te bugün günlerden 5 Haziran, toplasak 3 sene bir zaman var. 3 senenin içerisinde hükümetin kurulmadığı kadarki süreci düşersek 2,5 seneye düşer. Olağan üstü hal olur, aslında toplasak 2 sene vekillik yaptık. Şunu söyleyeyim, çok bereketli çok güzel bir dönemi geride bırakıyoruz. Milletvekilliğine başladığımızda Bozüyük’e ne yapabiliriz dedik. Başından beri bir mücadeleye girdik. Eğitimden sağlığa, turizmden tarihe, ulaştırma alanında fevkalade işlerimiz oldu. Eğitim alanında tam 11 tane tesis tamamladık. 2 yılda 11 tesis olur mu? TOKİ’de 3 okul var. Tekke Mahalle’de Mimar Sinan Kız Meslek Lisesinin inşaatı devam ediyor. Yeni Mahalle’de Endüstri Meslek Lisesi tamamlandı. Çitosan’daki okul yeniliyor. Saffet Şeker Ortaokulunu 32 derslik olarak ana yol kenarına inşa ediyoruz. Anaokulu açtık. Fen Lisesi’nin yanına pansiyon yaptık. Dodurga’daki okulun oraya kapalı spor salonu yaptık. Kovalıca yolundaki İmam Hatip Lisesi’ni tamamladık.

Kısa Zamanda Büyük İşler Başardık

Sağolsun Belediye Başkanımız her mahalleye mahalle konağı içerisine aile hekimliği yaptırdı. Şu anda Yeşilkent Mahallemize yeni bir tane aile hekimliği merkezi yapılacak ve ihalesi 12 Haziran’da gerçekleştirilecek. Bunların yanında kültür anlamında kültür merkezimizi, Albay İbrahim Çolak Köşkü Müzemizi tamamladık. Erikli yaylalarındaki Atatürk Köşkü de tabiat parkı olacak. Ulaştırmada da fevkalade işlerimiz oldu. Yine de eksiklerimiz var, Akpınar’daki köprülü kavşağı tamamladık, Kütahya kavşağı standardını düzelttik. Poyra’da organize sanayi, Dübekli Kavşak ve çevre düzenlemeleri yapıldı. İnşallah Muratdere kavşağını da düzenleyeceğiz. Söğüt yoluna güzel yoldan bağlanacağız. Cihangazi, Dodurga yolundan geçen Tunçbilek yolu da proje çalışmalarına 3- 5 sene sonra inşallah yatırıma girecek. TCDD açısından Bozüyük tarihinin önemli noktalarından biri. Bozüyük’te sanayide üretilen ürünlerin pazarlara daha iyi ulaşması için lojistik merkezimizin inşaatını bu dönemde başlattık. Alt yapı çalışmalarını bitirdik. Şimdi ikinci kısmını da ihale ettirdik. Üst yapısı 2019’un sonunda kullanılabilir hale gelecek. Şehrimizin içinden geçen devlet demir yolları hattında her gün bariyerler iniyor, kalkıyor. Bu bariyerleri kaldıralım istedik. Bir tanesini Yeşilkent, Yeni Mahalle sınırlarında, belediye düğün salonunun orada bir alt geçit ve mezbahanın önünden karşıya geçilerek şehri bölen demir yolunun köprülü kavşaklarla karşıya geçilmiş olmasını sağlayacağız.

 

Çok şükür milletimiz oyunlara gelmiyor

Bunun yanında Bozüyük’ün içinden geçen büyük deremiz var, buraya milyonlar harcıyoruz. Sarar alışveriş merkezinden başlayıp Akpınar’a kadar devam eden büyük dereyi yapmaya çalışıyoruz. 1. Kısmını bitirdik, 2.kısmı tamamlanıp 3.kısmı devam ediyor. Bozüyük’ün içinde değil Muratdere’de dere ıslah çalışmalarımız var. Yeni Dodurga tamamlandı, Saraycık, Aşağıarmutlu ihale edildi. Dodurga’nın içerisinde tamamladığımız dere ıslahı var. Bunlar çok büyük yatırımlar. Bozüyük’ün 50- 60 yıl sonrası için içme suyu meselesini düşünüyor ve baraj çalışması planlayarak projelerini yaptırıyoruz. Bozüyük’ün kuzey doğusunda Nane Dere’nin üzerine yapılacak içme suyu problemi çözülecek. Şu anda projeleri yapılıyor. Bozüyük’ ün evsel atık sularının Karasu’ya verilmesi, Karasu’da Sakarya’ ya akıyor. Bunun da arıtma tesisi projeleri hazırlatılıyor. Soğukpınar’da bitmek üzere. Bunun yanında Hamza Bey Türbesi ile Kumral Abdal Türbesi’nin de restorasyon çalışmaları var. Kumral Abdal devam ediyor, Çarşıda bulunan Hal meydanında Belediye Başkanımız çok güzel bir plan yaptı. 1600 kişilik, KDV olarak ta 500 e yakın bir yatırımla oraya fevkalade bir camii inşaatı başladı. Gençlik Spor tesisleri anlamında kapalı spor salonu çalışmasını başlattık, Kapalı yüzme havuzu projelerini başlattık. İnşallah önümüzdeki seçim ülkemize ve hepimize hayırlı olur, hayırlara vesile olur. İnşallah devletimiz ve milletimiz birbirine bağlı olur. Dünyada Türkiye’miz en yüksek büyüme hızına sahip bir ülke. Sanayimiz hızlı çalışıyor, her ay ihracat rekorları kırıyor. Kriz çıkarmak isteyenler elinde kriz patlıyor ama milletimiz çok şükür bu oyuna gelmiyor. Biz bir olacağız, inşallah daha iyi günlere daha güzel günlere geleceğiz. Çocuklarımıza Güçlü bir Türkiye bırakacağız“ dedi.

 

Programın sonunda Milletvekili Eldemir ve beraberindekiler muhtarlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Eldemir 3 Yılın Muhasebesini Yaptı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin