Köye Giriş Yol Kenarları Ağaçlandırılacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Bilal Şentürk başkanlığında ”Köy yol kenarlarını ağaçlandırma” ve ”köy bahçeleri” projelerinin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Vali Şentürk, Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıda; köylere giriş yol kenarlarına fidan dikileceğini ve köy bahçeleri oluşturacaklarını belirterek, hem köye giriş yollarına güzellik katacağını hem de üretime katkı sağlayacağını söyledi.

 

Tarımsal potansiyeli en iyi seviyede değerlendireceklerini ifade eden Vali Şentürk, ”İstekli köylerden başlamak üzere, köylerin giriş yollarına o köyün özelliğine göre fidanlar dikerek, köye daha estetik bir güzellik katmış olacağız. Ayrıca, her köyde hazine arazisine köy tüzel kişiliği adına gelir getirici ceviz bahçesi kurulması planlanmaktadır. Bunun, köylerimizin sahiplenilmesine ve köy içine yansımalarına da katkısı olacaktır. Bahçelerden elde edilen gelir ile köyde mağdur olan hasta ve yaşlı kişilere yol yardımı ile öğrencilere burs yardımı sağlanabilir. Doğru yere doğru zamanda destek sağlanırsa faydalı olur. Bilinçli üretimler sonucu yeni iş sahaları da oluşturulabilir.” dedi.

Valilikçe yürütülecek projenin, koordinasyonunu, dikim yeri tespitini, organizasyon ve çiftçilere eğitim çalışmasını Tarım ve Orman Müdürlüğü, Fidan teminini ve işçilik desteğini Orman İşletme Müdürlüğü, fidan çukurlarının açılması, fidanların sulanmasını İl Özel İdaresi, dikim ve bakım işlerinde işçilik desteğini Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, hazine arazilerinin belirlenmesini Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yapacak. Karayolları 144. Şube Şefliğinden Fidan dikim yerlerinin uygunluk görüş müsaadesi istenecek, İl Jandarma Komutanlığı ise güvenlik tedbirleri ve trafik açısından uygun yerlerin tespitini sağlayacak.

 

Toplantı, Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş’ın proje hakkında sunum yapmasıyla sona erdi.


İLGİLİ HABER İÇİN RESME TIKLAYINIZ..

Köye Giriş Yol Kenarları Ağaçlandırılacak
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. Sayin valim bilecik istasyon ve basköy daglari neden orman mudurlugu agaclandirma yapmiyor daglar kel kel hic bos degil orman mudurleri ne is yapar bilecik de??????.?

    Cevapla
  2. Sayın valim ıhlamur ağacı da dikilirse çok güzel olur.hizmetlerinizin devamını dilerim.

    Cevapla
  3. Köylü yol kenarına akasya,kestane, Köyünün yamacına ıhlamur ve kızılcık birde bedava arılı kovan ister. Bu saatten sonra köylerde koyun kuzu kovalayacak adam kalmadı. Oturduğu yerden hanımlar salça, gözleme yapcek, adamlarda bal pekmez satcak. Örnek köy bu konuda çok başarılı, yakında Bursa’nın Köylerini geçecek, ama köyün su sıkıntısı mevcut, bir el verilirse, temiz suya kavuşur inşallah.

    Cevapla
Bizi Takip Edin