Türkiye’nin Usta Aşçıları Bilecik’te

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesinin, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Şeyh Edebali Üniversitesinin katkılarıyla Şeyhedebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlediği “Uluslararası Marka Değerleri ile Bilecik Sempozyumu”nda yaptığı konuşmada, milli değerlerin önemine değindi.Tufan, konfederasyon olarak milli değerler konusunda çok titiz olduklarını vurgulayarak, “Bir milletin, bir devletin var olmasında milli değere sahip çıkmak geleceğin sağlam bir temel üzerine kurulmasında en önemli husustur diyerek, bizde kendi meslek ağımızda önce mutfağımıza bunlarla beraber elbette yöresel ürünlerimize sahip çıkılması hususunda gerçekten ciddi bir gayret içerisindeyiz.” diye konuştu.

 

Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Başkanı Gökhan Tufan, “Kendi ülkemizde şu anda ciddi anlamda yabancı ürünlere ve yabancı ülke mutfaklarına bir özenti var. Bugün özellikle büyükşehirlerde genç kesim bu restoranlara ilgi göstermekte ve kendi ürünlerini unutmakta. Hatta evlerimizde bile annelerimiz, şuradan, buradan aldıkları tarifleri uyguluyor.” dedi.

Her yıl 5-6 kez Türkiye’nin çeşitli illerinde ulusal çapta yemek yarışmaları düzenlediklerini anlatan Tufan, “Bu yarışmadaki en önemli kuralımız, yarışmada kullanılacak ürünler, kesinlikle Türk mutfağına ve yöresel ürünler olacak ve kullanılan ham maddeler kesinlikle Türk mutfağına ait olacak. Yabancı ülkelere, yabancı mutfaklara ait hiçbir ürün kabul etmiyoruz. Kendi ülkemizde şu anda ciddi anlamda yabancı ürünlere ve yabancı ülke mutfaklarına bir özenti var. Bugün özellikle büyükşehirlerde genç kesim bu restoranlara ilgi göstermekte ve kendi ürünlerini unutmakta. Hatta evlerimizde bile annelerimiz, şuradan, buradan aldıkları tarifleri uyguluyor. Tamamıyla kendi özümüzden, kendi mutfağımızdan bırakın, restoranları, kafeleri kendi sofralarımızdan bile uzaklaşmış durumdayız.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de geçmişimizin güzelliklerini devam ettiren yüzlerce ürün olduğunu kaydeden Tufan, “Bu kadar değer varken, bu kadar gerçekten yeni olgulara sahipken, bunlara sahip çıkamamak Türk mutfağını global manada hak ettiği yere getirememenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Son zamanlarda Kültür ve Turizm Bakanlığımızın gerçekten büyük atılımları var. Üçüncü Turizm Şurasında gastronomik turizm adı altında bir komisyon açılarak, gerçekten devletimiz sesimizi duyarak artık Türk gastronomisine parmak basılmıştır. Gastronominin Türkiye’nin tanıtımı ve aynı zamanda ekonomik anlamda ciddi bir gelir kapısı olduğunu farkına vararak, gerçekten çok önemli bir detaya imza atmıştır.” görüşlerini aktardı.

Türkiye’nin Usta Aşçıları Bilecik’te
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin