15 TEMMUZ KÖŞESİ AÇILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı Ertuğrul Gazi Yurdu’nda Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit düşenlerin ve yaşanan olayların fotoğraflarının yer aldığı sergi açıldı.

kyk-15-temmuz-1-copy

15 Temmuz günü çekilen fotoğraflardan oluşan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasiye Saygı Köşesi’nin açılışına; Belediye Başkanı Selim Yağcı, Vali yardımcısı Mustafa Güney, KYK müdürü İsmail Şen, yurt personelleri ile öğrenciler katıldı.

 

Vali Yardımcısı Mustafa Güney, sergi açılışında gerçekleştirdiği konuşmada, darbeci zihniyetinin insanları eşit görmemesinden kaynaklandığını belirterek, “demorkasimizin gelişmesi için ülkede yaşayan herkesin eşit olduğunu kabullenmek gerekiyor. Bunu hazmedebilirsek bir daha böyle darbe girişimleriyle karşılaşmayız diye düşünüyorum” dedi.

 

Belediye Başkanı Selim Yağcı, 15 Temmuz darbe girişiminin Türk Milletinin birliği ile engellendiğini belirtirken, konuşmasında “Türk siyasi tarihimiz açısından çok önemli süreçleri hep birlite yaşıyoruz. Acıları, mutlulukları yaşıyoruz. Milletimizin birliğine, kardeşliğine, bugününe ve geleceğine yapılan en acı ve hain saldırılarından birisi 15 Temmuz akşamı gerçekleştirildi. Hain FETÖ’nün içeriden ve dışarıdan aldığı destekle gerçekleştirdiği saldırıyla karşı karşıya kaldık. Ama halkımızın birliği ve beraberliği, bayrağına olan inancı bu saldırıyı engelledi. Bu yurt genç kardeşlerimizin kullandığı bir alan. Müdürümüz, bu hain girişimin akıllarında taze tutmak amacıyla böyle güzel bir çalışma gerçekleştirmişler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü İsmail Şen ise darbe girişiminin yaşandığı 15 temmuz gecesini unutmamayı ve unutturmamayı istediklerini ifade ederek, “yurtlarımızda kalan öğrenci kardeşlerimizin de her daim hatırlaması için 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasiye Saygı Köşesi isimli bir köşe hazırladık.” dedi.

 

Konuşmaların ardından 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasiye Saygı Köşesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

alios-3 alios-5 alios-4 kyk-15-temmuz-1-copy

15 TEMMUZ KÖŞESİ AÇILDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin