Bilecik’te Eski Gelenekler Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te kurulacak Hanımeli Osmanlı Sokağı’ndaki ahşap dükkanların çatılarına Türk bayrağı diken ustalara, tatlı ikram edildi ve “el yeğniliği” verildi.

Bilecik Belediyesi tarafından yapımı devam eden Atatürk Bulvarı’nda kurulacak alanda, kente özgü yöresel lezzetlerin satışı yapılacak.

 

Belediye Başkanı Selim Yağcı, sokağa ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Bilecik’te geçmişiyle övünen, geleceğe emin adımlarla yürüyen bir marka şehir oluşturma çabası içinde olduklarını söyledi.

 

Belediye Başkanı Selim Yağcı, “Osmanlı Devleti’nin kurulduğu bu topraklarda dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun beşiği olan bu topraklarda ev yapmak çok özel ve herkesin imece usulü el ele vererek yaptığı bir iştir. Bu ev yapmakta evin temelinde herkes benim de bir taşım olsun anlayışıyla bir yerleşim yerinde geçmişlerde destek verilirdi ve bittiğinde de inşaat biterken de Türk Bayrağı çekilirdi. Şanlı bayrağımız çatının üzerinde dikilen bir direğe bu şekilde olduğu gibi çekilir ve ustalara da el yeğinliği denilen etrafta komşular tarafından böyle küçük hediyeler verilirdi. Bayrağımızı çektik ve ustalarımıza da el yeğniliği olarak böyle daha iyi güçlenmeleri ve yorgunluklarının gitmesi olarak o eski günleri anlatan böyle bir tatlı ikramında bulunduk.”

 

Konuşmanın ardından Hanımeli Osmanlı Sokağı’nda faaliyet gösterecek dükkanların çatılarına, Türk ve Kayı Boyu bayrağı dikildi.

Bilecik’te Eski Gelenekler Devam Ediyor
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin