ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜNDE NEVRUZ BAYRAMI DOLAYISIYLA ETKİNLİK DÜZENLENDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kampüsünde Nevruz Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

bilecik haberleri

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kampüsünde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Rektör Prof. Dr. İbrahim TAŞ, Üniversitemiz mensuplarının Nevruz Bayramı’nı kutladı. Rektör Prof. Dr. TAŞ,  “Nevruz kelimesi bilindiği gibi Farsça kökenli olup, yeni gün anlamına geliyor. Yaklaşık 3 bin yıldan beri Afgan, Anadolu Türkü, Arnavut, Azeri, Fas, Gürcü, Karakalpak, Kazak, Kırgız, Kürt, Özbek, Türkmen ve Zaza gibi çeşitli Orta Asya ırklarınca yeni yılın ilk gününü ya da baharın gelişini müjdelemek için kutlanıyor. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 2010 yılında derinlikleri olan bu şenliği Dünya Nevruz Bayramı olarak ilan etmiştir” diye konuştu.

Son günlerde ülke ve millet olarak çok hassas bir dönemden geçtiğimizi ifade eden Prof. Dr. TAŞ, “Bu vesileyle değişik şehirlerimizde  baş gösteren terör saldırılarını üniversitemiz adına şiddetle kınıyor, hali hazırda kutlayacağımız ve ülke genelinde de kutlanacak olan Dünya Nevruz Bayramı’nın milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesini, barış ve kardeşlik çerçevesinde kutlanmasını temenni ediyorum” dedi.

Okunan şiirlerin ardından Nevruz ateşini Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim TAŞ ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cihan DARCAN birlikte yaktı. Prof. Dr. TAŞ ve Doç. Dr. DARCAN ayrıca temsili örste demir dövdü.

Etkinlikte ayrıca Prof. Dr. İbrahim TAŞ kendi adına hazırlanan fidanı toprakla buluşturdu ve can suyunu verdi.

Etkinlik katılımcılara pilav ikramının ardından son buldu.
bilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleri

 

ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜNDE NEVRUZ BAYRAMI DOLAYISIYLA ETKİNLİK DÜZENLENDİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 22 Mart 2016, 12:05

    Sayın rektorumuzden bahar şenlikleri hakkında bir bilgi bekliyoruz.

    Cevapla
Bizi Takip Edin