Vali İle Özel 5: “Pelitözü Gölpark”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Pelitözü Gölpark’ta bulunan, İl Özel İdareye ait olan ve geçtiğimiz yıllarda Belediye’ye tahsis edilen, tartışma konusu olan ve yıkımı gerçekleştirilen yel değirmeni ve bulunduğu alanla ilgili, defaatle Belediyenin uyarıldığını ancak uyarıların dikkate alınmadığını akabinde gereğinin yapıldığını söyledi.

“BİLECİK’TEN GİDERKEN SADECE FOTOĞRAFLARIMI GÖTÜRECEĞİM”

Belediyeyle karşı karşıya gelmek gibi bir durumun içerisine girmediklerini, bazılarının bu durum üzerinden tahrik etmeye çalıştığını vurgulayan Vali Şentürk, “Bizim takım tutar mantığıyla hadiseye yaklaşmamız söz konusu olamaz. Biz, Bilecik’te taş üstüne taş koyma derdindeyiz başka bir hesabımız yok. Benim telefonumda 12 bin 824 fotoğrafım var, 1.5 yıldır Bilecik’te görev aldığım sürede çektiğim fotoğraflarım. Buradan giderken sadece bunları götüreceğim.” dedi.

Açıklamasında Pelitözü Gölpark ile Selöz Göletini entegre etmek için çalışma gerçekleştirdiklerini de anlatan Vali Şentürk, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

https://haber228.com/wp-content/uploads/2020/09/bilal-senturk-1-1536×1024.jpg

“KAMUOYUNU DOĞRU BİLGİLENDİRMEM GEREKİYOR”

Biz öyle makam mevki sevdalısı insan olsak bu işlerle uğraşmaz ticaret yapardık. Biz taşıdığımız görevi icra etmek için bize tanınan süre zarfında buradayız. Ben hancı olmadığımı, yolcu olduğumu bilen bir insanım. Başladığım bir şeyi bitirmeliyim, benden sonraki kişiye de bir sorun bırakmamalıyım o perspektif içerisinde işimizi düzmeye çalışıyoruz. Bu konulara çok girmek istemem ama izah etmem gerekiyor kamuoyunu doğru bilgilendirmem gerekiyor.

“KAPIMIZ HERKESE AÇIK”

Bizim doğrularımız kanunlarımız ve anayasamızdır. Devlet yönetiyoruz biz, böyle gündelik polemiklere ne alet olur nede oldururuz kendimizi, doğru değil bunlar. Biz burada hep beraber Bilecik için uğraşıyoruz, çünkü sorumluluğumuz bu bizim. Yaptıklarımızı insanlar gelip görmek isterlerse kapımız herkese açık.

“ORMANA AİT OLAN BİR ALAN İHALE EDİLDİ”

Biz bir konu söz olduğunda onun önce mevzuat boyutuna bakarız. Pelitözü Gölparkla ilgili, İl özel idaresinin tapulu mülkü olan bir alanla ilgili olarak bir tasarruf söz konusu oluyor ve diyoruz ki yapmayın bunu, size verilme amacına uygun değil. İkincisi onun da ötesine geçiliyor benim dahi çivi çakamayacağım ormanla ilgili konuda ormana ait olan bir alan ihale edilerek birilerine verilmeye çalışılıyor. Bunun üzerine orman özel idareye diyor ki zamanında sende bir şeyler yapmışsın onları al oradan diyor. Aynı şekilde Belediyeye de izinsiz ve ruhsatsız yaptığı yapıyı kaldır diyor.

“YARGIYA TAŞINMASI ÇOK DOĞAL”

Biz uyarılarımızı yaptık, yazılarımızı yazdık, İl genel meclisi kararları alındı ve tahsis kararı iptal edildi. Belediyemiz de tahsis kararının iptal edilmesi konusunu yargıya taşıdı. Bu konu doğal olarak yargıya taşınabilir bizim orada yıktığımız yapıyı kanunsuz yıktıysak onun da yargıya taşınması çok doğal.

“HİÇ ŞIK DEĞİL. A’DAN Z’YE KANUNLARA UYGUNDUR..”

Bir kira sözleşmesi yok aramızda. Hukuk bilgisi olmayan birisi olarak bile düşünseniz arada kira sözleşmesi yok size şu amaçla kullan diye verilen bir yeri siz o amaçla kullanmadınız ve veren idare il genel meclisimiz. Orada meclis üyelerimizi verilen karardan dolayı onları tahkir etmek, aşağılamak hiç şık değil. Ben kimseyi kınamam ama oradaki o tabloda hiç haklı bir taraf yok. Bizim yaptığımızın hepsi A’dan Z’ye kanunlara uygundur.

 

“YARGI SÜRECİ SONUÇLANACAKTIR”

Yargı süreci sonuçlanacaktır çok uzayacak bir durumu yok.  Çünkü buradaki tapu özel idarenin tapusu ve diyor ki verdiğim alanı amacına uygun kullanmadığını gördüm, tespit ettim alınan kararlara istinaden de tahsisini iptal ediyorum diyor ve Mülk sahibi olarak mülkünü geri istiyor.

“YIKIM İŞİNİ BELEDİYE’NİN YAPMASI GEREKİYORDU”

Yıkım işini belediyenin yapması gerekiyordu yapmadığı için de gecekondu kararınca mülki idare amirine yani o ilin valisine kaçak ruhsatsız yapıları yıkma yetkisi veriliyor bizde o yetkiyi kullanarak yıkım işini yaptık ama ona bizi mecbur bıraktılar. Defaatle yazmamıza, uyarmamıza rağmen. Devlet çok konuşmaz, iş yapar dolayısıyla yazılı uyarılarımıza rağmen dikkate alınmadığını görünce gereğini yapmak durumunda kaldık.

PELİTÖZÜ İLE SELÖZ GÖLETİ BİRBİRİNE ENTEGRE EDİLİYOR

Pelitözü Gölpark Bilecik’e küçük geliyor. Pelitözü Göleti Bilecik içi bir mesire alanı olarak küçük geliyor. Zaman zaman baktığımızda çok aşırı bir yoğunluk olduğunu görüyoruz. Bizim tasarladığımız, bilimsel anlamda Orman Bölge Müdürlüğü ve teknik ekiplerle tasarladığımız Selöz göleti ile pelitözü göletini birbirine entegre etmemiz gerekir.

“SPOR KULÜPLERİNE ANTRENMAN ALANI..”

Arada bulunan Çakırpınar ormanlık sahasını da aynı şekilde macera parkı olarak, koru kullan dengesini gözeterek tahrip etmeden o alana değişik yürüyüş yollarıyla, vatandaşlarımızın giderek haftasonu zaman geçirebileceği, spor yapabileceği bir yer düşünüyoruz. Burada çok ciddi bir kot farkı da var dolayısıyla özellikle üst bölgelerde spor kulüplerine antrenman alanları dahi söz konusu olabilir. Kapsamlı bir proje çalışmamız var orasıyla ilgili.


İLGİLİ HABERLER:

Vali İle Özel 5: “Pelitözü Gölpark”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Bilecik ilimize yakışan,dürüst,çalışkan bir valimiz.Allah işini kolay eylesin.İnsanları memnun etmek çok zor.Devlet adamı olmak kolay değil…

    Cevapla
Bizi Takip Edin